נוטל המון תרופות מקסימום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/07/2022 | 23:02 | מאת: אייל

שלום רב !!! נוטל תרופות . נמצא אצל אותו רופא כחצי שנה מייד לאחר האישפוז . נוטל המון תרופות ואני מבקש מהרופא להפחית הוא מסכים אבל איני חש בטוב עם ההפחתה . מה ניתן לעשות . כיצד נגמלים מכדורים פסיכאטרים??? אפילו הרופא שלח אותי לייעוץ אצל פ אבי וייצמן . אבל אין לי כוונה לגשת אליו כי עייפתי כבר מכל הרופאים והטיפולים . למשל איך מפחיתים מינון של לפונקס או סרקוואאל ולהמשיך לחוש מאוזן כפי שהרופא אמר לי שאני מאוזן למה קשה לי להפחית כדורים .. תודה על תגובתך

היי אייל, אתה לא חש בנוח עם ההפחתה בתרופות, משום שהפחתה בתרופות עלולה לגרום לחזרתם של סימפטומים או להחמרה במחלה שלך. אולי אתה חושש מזה. אי אפשר "להיגמל" מתרופות פסיכיאטריות אנטי פסיכוטיות, מאחר שאין צורך "להיגמל" מהן. אתה סובל ממחלה שאותה תצטרך לנהל כל חייך, וזה כולל נטילת טיפול תרופתי באופן סדיר - כי אחרת, מה לעשות, הסימפטומים יחמירו. והרבה יותר גרוע לחיות עם פסיכוזה מאשר עם תופעות לוואי של תרופות. אתה יכול לנסות להפחית, אם הרופא חושב שזה נכון, ואם אכן תהיה החמרה - להתייעץ איתו, ותמיד אפשר להעלות מינונים בחזרה. אגב, כל זה אינו קשור ב-OCD. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית