מחשבות טורדניות וחזרתיות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/07/2022 | 17:53 | מאת: שחף

היי שרון שמי שחף אני סטודנט לומד ועובד ואני שם לב שיש לי מחשבות טורדניות שבעיקר הם על ספק ואשמה והרצון להיות בסדר וגם לנתח אירועים בעבר ולוודא עם הייתי בסדר או לא בעיקר ספק ואשמה הם אני שם לב שהם לא כל כך הגיונות ורציונליות ואני מרגיש שגם קופצות לי רעיונות שווא אני חושש שזה לא ocd אשמח לטיפים והמלצות להתמודדות האם לתת להם לחלוף ולהתעלם ואיך ניתן לשמור על ההיגיון הבריא ועל השפיות

היי שחף, השאלה שלך מאוד כללית והתשובה מורכבת. מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שייתן לך את הכלים להתמודד עם הבעיה ולפתור אותה מן השורש. בעיקרון, אכן אמורים לתת למחשבות לחלוף ולא להתעמק בהן. לכל סובל יש את המחשבה ש"אולי זה אמיתי ולא OCD", אך זהו טבעו של OCD. ככל שמקבלים ומכילים אותו יותר, כך הוא מפריע פחות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית