מחשבות טורדניות לגביי בחורות "והיתנזרות"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/07/2022 | 22:25 | מאת: גבר ללא שם

שלום ד"ר לויט אני מתמודד עם או.סי.די בזמן האחרון יש לי "מחשבות טורדניות" לגביי "הימנעות או היתנזרות" זמנית מבחורות.אני מרגיש בזמן האחרון מאיין "דחף או ייצר" למשל לצוטט עם בחורות בצ'אט של הכרויות ואני מרגיש שזה "קצת אובססיבי" כי זה מפריע לו למשל להיתרכז בעבודה או שזה מפריע לי "לאייכות השיינה" כי אני בצ'אט עד השעות המאוחרות של הלילה.יש לי מחשבה טורדנית למשל כמו:האם כדאי לי "להתנזר" מהצאט או להיתנתק מהצאט ופעם ניסיתי להיתנתק למשך כמה ימים אבל "ניכנעתי לייצר שלי" והיתחברתי שוב לצ'אט.דוגמא נוספת היא שנגיד לפעמיים אני רואה איזה בחורה שעובדת בחנות בסביבת מקום העבודה שנגיד פעם היא עברה לידי ואמרה לי "היי" או שישבתי לידה בהפסקה "והחלפנו מבטים"ולפעמים יש לי "מחשבה טורדנית" נגיד כמו :אוליי עדיף לי "להימנע" מלעבור ליד החנות שהיא עובדת או כי אוליי תהייה שם איזה עובדת אחרת במקומה וזה יגרום לי "לחוסר נעימות" כשנחליף מבטים. מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלו? את מבינה זה גורם לי לסטרס כשיש לי מחשבות כאלו ולכן אני חושב לפעמיים על אפשרות "להימנע" או "להיתנזר" תודה על תשובתך

שלום לך, השאלה היא, מה יוצא לך מהצ'אטים עם נשים במשך שעות ארוכות. האם אתה נפגש עם הנשים הללו, או שזה מסתכם רק בשיחות? לדעתי, אם לא יוצא מזה קשר אמיתי עם אישה, הצ'אטים הללו מיותרים ויכולים אף להזיק (כמו שאתה בעצמך אמרת - זה פוגע לך באיכות החיים ובדברים שאתה רוצה לעשות). יתרה מזאת, הצ'אט יוצר אשליה של תחליף לקשר, כאשר הוא אינו באמת כזה, ואף יכול לחזק את ההימנעות מיצירת קשרים בחיים האמיתיים. לגבי החלק השני, זה בדיוק כמו ששאלת אותי לגבי מחשבות אחרות שיש לך על נשים זרות/ ברחוב. כל זה אינו רלוונטי לחיים האמיתיים, ועדיף לא להתייחס ולא לתת לזה להכתיב לך את ההתנהגות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית