מחשבות ושאלה בנושא hocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/07/2022 | 21:30 | מאת: נועה

היי (בת 20) כל חיי נמשכתי ונמשכת לגברים ואף פעם לא הייתי בספק, גם מגיל צעיר. חושבת שיש לי hocd הרבה מהתסמינים שראיתי נכונים לגמרי, נמשכתי כל החיים לגברים ואז התעוררו המחשבות הטורדניות אולי את בהכחשה וחרדה נוראית מלהיות ״לסבית״ לא שזה רע פשוט אני לא הייתי רוצה, וכו( hocd...) השאלה- האם הhocd גורם לכך שהחשק לגברים (מה שנמשכתי תמיד) יירד/יהיה בספק? ולא ייתן ״מנוח״ מהמחשבה ולא יתן לי ב-100% להתאהב בגבר. הגיוני? אגב- מי שמגיל צעיר באמת עם נטייה מינית שונה חרד מכך כמו תחושת hocd? תודה

היי נועה, ברור, שכאשר יש פחד, אנחנו לא מסוגלים להתמקד בתחושות כמו משיכה מינית, אהבה וכו'. לכן הן כביכול נחלשות. זה מתעתע, מאחר שככל שתהיי בלחץ מכך שאת לא חשה אותן, ותתאמצי להרגיש אותן, כך זה יהיה קשה יותר. ספק הוא השם השני של ההפרעה הזו, שנקראת OCD. אנשים בדרך כלל לא חשים חרדה לגבי הנטייה המינית שלהם. זה מאפיין בלעדי של OCD. ברור לי שכל התשובות שלי לא באמת ירגיעו אותך ליותר מאשר מספר דקות... בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

13/07/2022 | 15:20 | מאת: נועה

היי שרון צהריים טובים , תודה על התשובה! ובדיוק! מרגיע לזמן מועט! לדוג תמיד כל החיים אוהבת ונמשכת לגברים (בת 20) יש לי חברה טובה שהכרתי וכיף איתה ומצחיק בקיצור חברה טובה. ואז עולה מחשבה אה אז את אוהבת אותה ואת רוצה להיות איתה בטח, ואז זה מעלה חרדה ואי רצון ״להיות כזה״ זה חלק מזה ? הדוגמא מאפיינת את ההפרעה?

16/07/2022 | 14:36 | מאת: אנונימית

שאלה שממש מעניינת זה מי שסובל/ת hocd כל דמיון מעורר בו פחד? נגיד מישהי שנמשכת לגברים או מישהו לנשים, ידמיינו זוגיות עם אותו המין כמו (איך חיים ככה לדוג) וזה יעורר בהם אי רצון ולמה היא חושב/ת ככה ופחד וכו זה hocd?

16/07/2022 | 19:29 | מאת: נועה

אז אני שנמשכת לגברים וביום בהיר התחיל hocd הגיוני שמעצבן שמסתכלים על מישהי או שחקנית בסדרה שיותר מעניינת משחקן / גבר זה ישר ״למה לא את הגבר אני אוהבת יותר? למה זה ככה וכו) וחרדה״ אה אז אני כזאת בטוח ״ והחרדה מתחילה, וזה הכי מעורר חרדה חחח הטיפול הוא פסיכותרפיה?

היי נועה, קודם כל, הטיפול הוא לא כל סוג של פסיכותרפיה, אלא באופן ספציפי טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). הוא היחיד שמלמד כלים להתמודד ולהכחיד את ההפרעה. כמו שאמרתי, אין צורך לשאול לגבי כל סימפטום, זה סוג של אישור. והדרך להפסיק עם האישורים היא פשוט להפסיק לקבל אותם. וכמובן גם להפסיק לבקש (גם את זה לומדים בטיפול). שבוע טוב

18/07/2022 | 22:13 | מאת: נועה

ניסיתי לפני משהו כמו שנתיים שלושה ארבעה טיפולי cbt לבעיה אחרת שנפתרה עם פסיכותרפיה (לא התחברתי ל-cbt) , האם כדאי לחזור לסוג טיפול cbt (מטפלת אחר/ת) לנושא ה-HOCD? יש עוד טיפול שמתאים? או רק cbt

למיטב ידיעתי אין טיפול מתאים יותר ל-OCD לסוגיו השונים מאשר CBT. אגב, CBT הוא סוג של פסיכותרפיה/טיפול פסיכולוגי. זו פשוט גישה מסוימת בטיפול.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית