מחשבות טורדניות לגביי "אינטרקצייה" עם בחורות זרות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/07/2022 | 15:09 | מאת: גבר

שלום ד"ר לויט אני מתמודד עם או.סי.די. בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי "תקשורת" עם "בחורות זרות".אני אתן לך דוגמא:פגשתי איזה בחורה "קבצנית".נתתי לה נדבה ושאלתי את שמה ואז היא גם שאלה את שמי.הייתה ביננו "תקשורת טובה" אבל יש לי תחושת בטן שהיא "לא סוג של בחורה" שאני "רוצה להכיר" וגם לא כל כך נימשכתי "לטיפוס" והיום לי גם קצת "מחשבות טורדניות" שליליות לעומת זאת פגשתי ברחוב איזה בחורה זרה אחרת.יש לי תחושת בטן שהיא גם קבצנית.היא ביקשה ממני כסף לאוטובוס יהיו לי מחשבות טורדניות לגביי "היתלבטות" על לעזור לה.אני שאלתי את שמה אבל בניגוד לבחורה הראשונה הייתה לי תחושת בטן שאני "לא בדיוק מעניין אותה" וגם שהיא פחות מתעניינת בי "באופן אישי" כי אמרתי לה את שמי והיא קראה לי "אדוני". את מבינה זה כאילו גרם לי למחשבות טורדניות כמו:יש בחורות זרות שהן "יותר נבונות" או "פחות מתוחכמות" או יותר "פתוחות מחשבתית" כלפיי גברים זרים ויש בחורות זרות "שליליות" שהן יכולות להיות "שטחיות" או "פחות נבונות" או "יותר מתוחכמות" או פחות "פתוחות מחשבתית" כלפיי גברים זרים וגם יותר נוטות "לדייעה קדומה" כלפיי גבר. את מבינה המחשבות הטורדניות באילו "תקועות לי בראש" וזה מאוד "מעסיק אותי" כי ביום יום אני פוגש בחורות הכל מיני מקומות ואני "מודע" שיש כל מיני טיפוסים או סוגים של נשים.יש לי גם מחשבות טורדניות לגביי האם אני יודע לנהל אינטרקצייה נכונה עם בחורה או "בחורה זרה" שאני פוגש. מה ההתרשמות שלך ממני?מה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה? תודה

שלום לך, קודם כל, ברור שהבחורות האלה הן סוג של קבצניות או מבקשות נדבות. ככאלה, אין לך באופן אובייקטיבי שום עניין באינטראקציה איתן (מלבד מתן נדבה אם אתה רוצה בכך). אני לא חושבת ששווה להקדיש להן מחשבה נוספת, ולכן כל המחשבות מסביב מיותרות. מציעה להתעלם מהן ולא להתייחס. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית