הדחקה של מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/07/2022 | 22:01 | מאת: פלוני

אני מאובחן ומטופל על או סי די ובינתיים כל מה שניסינו בחלק הצליח וברוב המחשבות לא הצליח (בעיקר באלו הקשות יותר והמפחידות) עד ששמתי לב שאני פשוט עושה את הטיפול נכון אבל מדחיק את המחשבות טורדניות ולא עוזר כמה שאני מנסה להחשף אליהם ולהישאר איתם אני לא מצליח והשאלה שלי היא אם יש דרך ללמוד איך להפסיק להדחיק אותם כי ברור לי שאם אני יצליח לחשוב עליהם ולהשאר איתם הם יטופלו יותר טוב והאם זה תהליך ארוך להפסיק להדחיק או משהו שתוך שבוע שבועיים וכד' אפשר ללמוד אותו תודה מראש

שלום לך, ב-CBT, המשימות הטיפוליות מתמקדות בקבלה של המחשבות, הכלה שלהן וגם חשיפה אליהן. לא ברור לי איך אתה "מצליח" להדחיק את המחשבות וגם לבצע את המשימות בעת ובעונה אחת. אולי צריך לבדוק יותר לעומק את המשימות שקיבלת, והאם הן תורמות לך וממצות את עניין שינוי הגישה כלפי המחשבות. בעיקרון, קבלת המחשבות היא בהחלט מיומנות שאפשר ללמוד אותה. בדרך כלל זה לוקח יותר משבוע-שבועיים, ודורש תרגול. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית