מחשבות אובססיביות על אבא שלי ז"ל

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/07/2022 | 22:57 | מאת: אילנה

שלום שרון לפני חודש אבא שלי ז"ל נפטר ומאז אני לא מפסיקה לחשוב עליו להסתכל בתמונות ובסרטונים שלו בפלפון הייתי קשורה אליו מאוד חוץ מלחשוב עליו ולבכות ולהסתכל בתמונות שלו אני לא עושה כלום אני לא מרוכזת בעבודה אני רוצה לחזור לעצמי ולא יודעת איך אני מטופלת אצל פסיכיאטר ופסיכולוג אבל אני גם מחפשת עזרה עצמית איך להתמודד לבד אשמח לטיפ ממך מה לעשות בנושא כעזרה עצמית לא רק כעזרה מקצועית הפסיכיאטר נתן לי שתי כדורים חדשים ועד שאני אתרגל אשמח לטיפ אני ממש מודה לך

היי אילנה, קודם כל, מצטערת לשמוע על מות אביך. אני מתארת לעצמי שזה קשה מאוד. בשלב שבו את נמצאת, אבל הוא דבר נורמלי, וצריך לתת לו מקום. יותר מכך, לא מומלץ לטפל באבל רגיל באמצעות תרופות פסיכיאטריות. אני מניחה שאת מטופלת בגלל סיבות אחרות, וצריך להאמין שמצב הרוח ישוב לכל הפחות להיות כפי שהיה לפני האירוע. מומלץ להקיף את עצמך באנשים שאוהבים אותך, שיתמכו בך ותוכלי לדבר איתם על הנושא. תקופת האבל עוברת בצורה טובה הרבה יותר כשיש מערכות תמיכה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית