חרדה ממחשבות של אלימות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

05/07/2022 | 19:21 | מאת: פלוני

אובחנתי עם או סי די של מחשבות אלימות ובעקבות הפחד מזה שהיה לי שנים עכשיו יש לי חרדה מהמחשבות ובאיזשהו מקום המח שלי עובד על חצי קלאצ' כלומר לדמיין דברים אני בכלל לא יכול וריכוש וקשב אין לי רציתי לדעת מה הטיפול המתאים לא לאו סי די אלא לחרדה של שנים מהמחשבות טורדניות מה הטיפול המץתאים לזה בקוים כללי האם חשיפה או הסטה של הקשב וכד' מה מצתאים

שלום לך, אני מתקשה להבין מה ההבדל בין OCD לבין "חרדה מהמחשבות הטורדניות", שכן זוהי ההגדרה של OCD. גם כשלא מדובר במחשבות הטורדניות עצמן אלא בפחד מעצם העובדה שהן יבואו (אם הבנתי נכון), זה חלק אינטגרלי מה-OCD. אם לא היית פוחד שהמחשבות יבואו, הן כבר לא היו נתפסות על ידי המוח כמסוכנות, ובסופו של דבר היית משתעמם מהן. הטיפול הנכון הוא כמובן טיפול CBT, שמתמקד בטכניקות של חשיפה ושינוי הגישה כלפי המחשבות (מלא-רצויות לרצויות, או ללא-מפריעות). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית