מחשבות טורדניות "אובססיביות"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/07/2022 | 19:06 | מאת: גבר xxx

שלום ד"ר לויט אובחנתי עם או.סי.די (ללא טקסים פיזיים) בזמן האחרון יש לי מחשבות טורדניות לגביי בחורות.אני הרבה "חושב" על סיטואציות שניפגשתי עם בחורות באקרעי ברחוב.למשל בחורה זרה שפנתה אליי שוחחה איתי או בחורות שאני "יותר מכיר" למשל מהעבודה שהייתה לי אינטרקצייה איתן.יש לי גם "צורך טורדני" שנשים "ידברו אליי או יתעניינו בי".לפעמיים נגיד גם כשאני יושב בספסל ציבורי ומתרגל "מדיטציית סימון מחשבות" אז כשמישהי עוברת לידי זה "מפריע לי להתרכז" בתרגיל ואני מפסיק אותו.אני גם מרגיש לפעמיים שקשה לי להתרכז כשאני מדבר עם בחורה מפניי שיש לי הרבה מחשבות בראש.יש כאלה בחורות "שמבחינות בזה" ויש כאלה "שפחות מבחינות בזה".יש לי מחשבה טורדנית שזה עלול לפגוע הקשיים בין אישיים שלי עם בחורות. מה ההתרשמות שלך ממחשבות טורדניות כאלה?האם זה נשמע אובססיבי?והאם את יכולה "להעריך" "מידת נורמאליות" של מחשבות כאלו? תודה על ההקשבה

שלום לך, אין דבר כזה "להעריך מידת נורמליות" של מחשבות, שכן כל מחשבה היא שוות ערך לאחרת. אין דבר כזה מחשבות שהן "בסדר" ומחשבות שהן "לא בסדר". כל אחד רשאי לחשוב ככל העולה על רוחו. הבעיה אצל אנשים שסובלים מ-OCD היא, שהם מייחסים חשיבות יתר למחשבות שלהם ועסוקים באופן מתמיד במחשבות במקום במציאות החיצונית. כמו כן, לפעמים קיים ניתוח יתר של תהליך החשיבה. כל זה יוצר מצוקה ומקשה על התנהלות יומיומית. עצה שלי - כדאי להיות ממוקד יותר במציאות החיצונית ופחות בהתרחשויות הפנימיות. זה יכול ליצור תחושה הרבה יותר טובה ורגועה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית