קיפאון בעקבות חרדה ממחשבןת אלימות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/07/2022 | 14:41 | מאת: פלוני אלמוני

אובחנתי עם או סי די של מחשבות אלימות והיה לי מהם פחד נורא גדול ובעקבות זה הפסיכולוג שלי אומר שכנראה נכנסתי למצב של קיפאון ברגשות במחשבות ובדמיונות יש לזה טיפול? וא"כ כמה זמן זה לוקח בד"כ? חשוב לי להבהיר שאני לא מתכוין לטיפול באו סי די שאת זה אני גם עושה אלא בעקבות לחץ מתמשך ששנים חשבתי שמשהו בי פגום בגלל המחשבות האלימות תודה רבה

שלום לך, לא ממש הבנתי למה הכוונה ב"קיפאון במחשבות, ברגשות ובדמיונות". למחשבות האלימות עצמן יש טיפול - טיפול CBT ב-OCD, שכמובן אינו מתמקד רק במחשבות עצמן, אלא גם בכל הגישה כלפיהן, שינויים במצב הרוח בעקבותיהן ועוד (ובסופו של דבר הכל משפיע על האובססיה). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית