מחשבות טורדניות כלפי עבר מיני

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/06/2022 | 14:30 | מאת: מתוסכל

היי, אני נמצא בזוגיות במשך שנה וסובל לכל אורכה ממחשבות טורדניות כלפי ההיסטוריה המינית של בת זוגי. בעיקר לגבי סקס מזדמן והתנהלות מינית באופן כללי, פחות לגבי בני זוג מהעבר. לא מדובר בדמיונות שווא תיאורטיים, אלא ככל הנראה ב״פתיחות מינית״ אמיתית שבת זוגי מאמינה בה ונהגה לחיות על פיה בשנים שבהן היתה רווקה. מחשבות טורדניות מהסוג הזה בדיוק אינן זרות לי, והן כבר גמרו לי זוגיות אחת או שתיים בעבר. התחושות שאני חווה באות בגלים ומונעות ממני להגיע ליציבות רגשית בקשר בפרט ולשקט פנימי בכלל. בתקופות מסוימות המחשבות טורדות אותי לאורך כל היום, ובעיקר לקראת השינה. אם הייתי צריך לפרוט את התחושות והפעולות שבאות בעקבות המחשבה על ההיסטוריה המינית לפרטים, אלה הן: - מחשבות טורדניות - מדמיין תמונות/פלאשבקים בראש - פעולות כפייתיות (חיטוט בטלפון, מדיה חברתית, שאלות בנושא, הערות כלליות, ביקורת ושיפוטיות) - הימנעות (ממנה או מאירועים שיש בהם מידה מסוימת של ״סליז״) בחודשיים שלושה האחרונים אני נמצא בטיפול פסיכולוגי, אבל מרגיש שהוא לא נותן לי כלים להתמודד עם הבעיה או משכך אותה. מחפש עזרה בנרות. אשמח לדעת אם ישנו טיפול ייעודי לקנאה רטרואקטיבית. תודה רבה מראש

שלום לך, מה שאתה מתאר אכן נשמע כמו מחשבות טורדניות, בעיקר אם לדבריך הן גרמו לך לסיים מערכות זוגיות בעבר. כדי לטפל בבעיה, צריך טיפול ייעודי לכך, ולא כל טיפול פסיכולוגי יכול לעשות את העבודה. כדאי לגשת לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיהיה ממוקד באובססיה ובחיסול ההתנהגויות הכפייתיות, וייתן לך כלים לשנות את המצב. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

01/07/2022 | 12:40 | מאת: הדר

אשמח שתיצור איתי קשר. יש לנו בעייה דומה. המייל שלי [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית