מחשבות טורדניות "ומחשבות פאראנואידיות"

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/06/2022 | 23:42 | מאת: גבר אנונימי

שלום ד"ר לויט אציג את עצמי כמאובחן עם או .סי.די. אני רווק ומחפש קשר עם בחורות בזמן האחרון יש לי כל מיני תחושות בטן כלפיי בחורות "שאני מכיר".למשל דיברתי עם ער"ן על תחושת בטן סתמית שיש לי שנשים מבוגרות "שמכירות" בחורות צעירות רווקות ופנויות מנסות "להשפיע עליהן לרעה" לגביי "בדרכים שונות".המחשבה הטורדנית שלי התחילה מזה שהייתי מטופל במירפאה לבריאות הנפש והיתה שם מטפלת מבוגרת שהרגשתי שאני "לא מסתדר איתה".לאחר מכן העבירו אותי למטפלת צעירה שיש לי תחושת בטן "יותר חיובית" לגביי שאני "יותר מיסתדר איתה".ואז הייתה לי "מחשבה טורדנית" שאולי המטפלת המבוגרת "ניסתה להשפיע לרעה" על המטפלת הצעירה ביחס אליי .הייתה לי תחושת בטן כזו בגלל שהמטפלת הצעירה כאילו "מיתחמקת" מלתת לי את מספר הנייד שלה (בניגוד למבוגרת שנתנה לי) ומיתקשרת אליי בעת צורך מהמירפאה.בקיצור זה גרם לי למחשבות טורדניות שליליות שקישרתי לנשים מבוגרות ולבחורות צעירות למשל בבניין מגורים או במקום העבודה.(המבוגרת מנסה להשפיע לרעה על הצעירה) מה שמעניין הוא שהייתה לי תחושת בטן סתמית כזו לגביי נשים מבוגרות "שיתכן" שמשפעיות לרעה" על בחורות צעירות וקיבלתי תשובה חיובית לתיאורייה!המשמעות היא שיש סיכויי שתחושת בטן סתמית מסויימת זו תהייה נכונה!שיש לה "קשר נסיבתי" שהתחיל כמו שאמרתי לך במיפגש שלי עם מטפלת מבוגרת וצעירה במירפאה וזה גרם לי גם למחשבות טורדניות ולתחושות בטן כלפיי השפעה שלילית של "מבוגרת" על "צעירה" למשל בעבודה או בבניין המגורים. רציתי לשאול אותך כמה שאלות: איך את מיתרשמת מהמחשבות הטורדניות שלי?האם באו.סי.די יתכן ויופיעו "מחשבות פאראנואידיות"?האם באמת אני צריך "להקשיב ולפעול" לפי תחושת הבטן שלי?תחושת בטן יכולה להיות נכונה ולפעמים גם "ריאלית". תודה על תשובתך

שלום לך, מחשבות פרנואידיות הן במהותן מחשבות בעלות אופי פסיכוטי ולא טורדני. הייתי בודקת קודם כל את העניין אצל פסיכיאטר - באיזה סוג של מחשבות מדובר באמת. אני מניחה שהתשובה תלויה בשאלה עד כמה אתה באמת מאמין בנכונות של המחשבות הללו. אם אתה יודע שהן לא נכונות ולא הגיוניות - אלה יכולות להיות מחשבות טורדניות (שהתוכן שלהן לא שכיח). בכל מקרה, אף פעם אין צורך לפעול לפי מחשבות לא הגיוניות, שכן כל חייך יהיו "לא הגיוניים" בעקבות כך, כלומר - מנוהלים על ידי חרדות, ולא על ידי רצונותיך האמיתיים וקשרים בריאים ונורמליים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית