- מחשבות טורדניות Hocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/06/2022 | 14:25 | מאת: אנונימי

שלום דר לויט, מרפרוף פה בפורום שהיתי אצל אנשים דפוסי התנהגות כמו שלי שמתמודדים עם hocd. אני בן 24, אני מגיל קטן מאובחן עם ocd, שותה כדורי ויאפקס ובכללי יכול להיות חרד לגבי כל דבר שקשור לעתיד שלי. לפני כחודשיים חבר מאוד קרוב שלי יצא מהארון, זה היה קצת הפתעה בשבילי ועברה בי המחשבה האם גם אני יכול להימשך לגברים עכשיו או בעתיד . מאותו רגע למשך חודשיים המחשבה לא עוזבת אותי, בוחן את עצמי אם אני נמשך לגברים רנדומליים , בחנתי את עצמי מול פורנו גייז לראות אם יש תגובה פיזיולוגית , בזמן סקס עם חברה שלי עוברות לי המחשבות אם היה גבר במקום, ובכללי זה מעסיק אותי רבות במהלך היום ואני חרד מזה. חשוב לציין שאף פעם לא נמשכתי לגברים, אף פעם העולם הזה לא עניין אותי והייתי מאוד ליברלי , תמיד יצאתי עם נשים ,בתור ילד ראיתי פורנו של נשים, בנוסף אני בזוגיות מהממת כבר שנה וחצי ורואה את עצמי מתחתן איתה. הנושא מקשה עליי רבות במהלך היום יום וקשה לי להסתיר את זה מחברה שלי, תמיד עוברות המחשבות שאולי אני משלה אותה ואני באמת נמשך לגברים, פחד מלפגוע בה, פחד להיות משהו שאני לא רוצה להיות וגם בטוח שאני לא שם(בשום מבחן לא מצאתי התעניינות בגברים או רצון להיות עם גבר לא בהווה ולא בעבר). אשמח להתייחסותך בנושא, האם זה באמת נפוץ לאנשים סטרייטים ,האם העבר שלי עם osd יש השפעה על התפתחות הhocd הזה, איך לטפל בנושא , האם זה מנגנון הרס עצמי וכו׳

שלום לך, לעבר שלך בהחלט יש השפעה. מחשבות טורדניות לגבי הומוסקסואליות (או במילים אחרות HOCD) הוא פשוט צורה אחרת של ה-OCD שכבר יש לך. מדובר באותה הפרעה, ולא במשהו אחר. מחשבות טורדניות יכולות לשנות תוכן עם השנים, אין צורך להתרגש מזה. חשוב לזכור שמדובר ב"אותה גברת בשינוי אדרת", ושצורת ההתמודדות עם מחשבות אלה היא זהה לזו שננקטת כלפי מחשבות טורדניות אחרות. כלומר, הכלים הם אותם כלים שנלמדים בטיפול CBT. מניסיוני, זו אחת המחשבות הטורדניות הנפוצות ביותר שיש. OCD אינו "הרס עצמי", אלא להיפך, מנגנון חרדה שמנסה להגן עלינו מפני סכנות (במקרה זה, סכנות מדומיינות). הפחד הוא מפני עצמך ולא מפני דברים חיצוניים - אבדן שליטה, הפיכה למשהו שאינך רוצה להיות, עשיית פעולות שאינך רוצה לעשות, וכו'. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית