מחשבות טורדניות לגביי קינאה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/06/2022 | 23:30 | מאת: גבר אנונימי

שלום ד"ר לויט יש לי "מחשבות טורדניות" לגביי "קינאה". אני רואה כל מיני בחורות שאוליי הייתי רוצה לשוחח איתם או "להכיר אותו" יש מצבים שהן אומרות לי :היי אבל אני "לא מתחיל איתן" או "מדבר איתן" ."הבעייה" היא שלפעמים אני רואה אותן משוחחות עם גברים אחרים וזה יוצר אצלי "מחשבות קינאה" או "תחושת קינאה" למרות שאני לא מכיר אותן טוב ואינני "חבר שלהן".למשל יש איזה עובדת ממוצא אוקראיני במקום העבודה ולפעמים היא משוחחת עם איזה עובד אחר וזה יוצר אצלי תחושת קינאה.אני לא מגדיר את עצמי "כקנאי אובססיבי" אבל "עולות לי בראש" מחשבות טורדניות כגון:האם "זה בסדר או לגיטימי" שאני לפעמיים מקנא?או האם אני "יותר קנאי" או "פחות קנאי" מאחרים?האם אנשים "שמכירים אותי" יודעים "שאני מקנא"?ואם לא כיצד יגיבו עם ידעו?או האם הבחורות יודעות שאני מקנא?האם בחורות "עושות לי דווקא" ורוצות לגרום לי לקנא? איך את מיתרשמת ממני?ומה את חושבת על מחשבות טורדניות כאלה? תודה על התשובנ

שלום לך, דעתי על המחשבות היא, שהן חסרות תועלת ואין טעם לעסוק בהן ולנסות "לפתור" אותן. הבעיה האמיתית פה היא הקושי שלך לגשת לנשים, ולדעתי כדאי להתרכז בו ולנסות לקבל כלים שיעזרו לך לנהל אינטראקציה אמיתית עם אישה שאתה מעוניין לדבר איתה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית