אני יודעת שזה לא הפורום אבל אני חרדה ממש ואשמח לתשובתך

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/06/2022 | 16:29 | מאת: נגה

אני סייעת במרפאה פה ולסת בבית חולים טיפלנו בחולה איידס וישר אחרי זה הכנסתי את הכלים לאוטוקלב(עיקור) ללא תמיסת חיטוי קודם. ישר הכנסתי את הכלים עם הדם שלו לשקית ולסיטרול. אחרי שעה נדקרתי בכלי שהוצאתי מין העיקור. הכלי כבר עבר עיקור אבל עדיין חוששת. כי הוא לא עבר חיטוי קודם ונדקרתי אחרי שעה שטיפלתי בו. האם נדבקתי ממנו?

היי נגה, מצד אחד את כותבת פה - מאחר שאת כנראה יודעת שאת סובלת ממחשבות טורדניות, ושמדובר באחת מהן. מצד שני - את יודעת ש"זה לא הפורום", כלומר שאני לא באמת יכולה לתת לך אישור ו"להפריך" את המחשבה הטורדנית. זה לא מועיל ולא בריא לעשות זאת, מאחר שזה רק מחמיר את ההפרעה. לכן, הדבר הנכון הוא להניח לעניין - אם הוא לא עבר עד עכשיו (מניחה שמאחר שעברו כמה ימים, זה כבר דעך מעצמו). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית