ocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/06/2022 | 13:50 | מאת: אא

שרון שלום קיימת אצלי המחשבה שאני שומע את המילה להתאבד בראש , המצוקה שלי היא לא שאני אעשה את זה כמו לפני כמה שנים שהמחשבה באה, אלא שזה ישאר לי בראש ואני אחשוב על זה כל היום ואשמע את המילה הזאת בראש זה מאוד מטריד אותי ואני יודע שזה ocd אני אומר לעצמי שזה בסדר שהיא תבוא אבל עדיין כשהיא מגיעה אני מפחד ונכנס ללופ.ניסיתי להגיד את המילה הזאת 10 דקות מדי יום כדי להראות לעצמי שאני אומר את זה אני לא מפחד אבל הפחד שלי היא שהמילה תגיע בלי שארצה תודה על העזרה

שלום לך, יש כאן פרדוקס - המילה תפסיק להטריד אותך רק כשלא יהיה לך אכפת לחשוב אותה. במילים אחרות, כל מחשבה שאנחנו מנסים, אפילו בחלק מהזמן, לא לחשוב - אנחנו נחשוב אותה באופן אוטומטי. גם אם אתה מנסה לחשוב את המחשבה בכוונה בחלק מהזמן, זה לא יועיל אם בשאר הזמן אתה דוחה אותה. לכן, הפתרון האולטימטיבי הוא לאמץ את הגישה ש"המחשבה יכולה להיות שם, מתי שהיא רוצה וכמה זמן שהיא רוצה" - ורק כשתקבל אותה באמת, היא לא תפריע לך יותר. המוח יאבד בה עניין עם הזמן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

20/06/2022 | 14:53 | מאת: אא

קשה לי לקבל את העובדה שהמחשבה נמצאת אצלי בראש,כאילו משהו לא בסדר אצלי ואז זה מפחיד אותי . מרגיש שאני מונע ממנה לבוא בצורה אוטמטית וגם כשאני אומר לעצמי שאני לא מפחד והיא באה אני עדיין מפחד בבטן

עצם העובדה שקיימת מחשבה בראש, זה לא אומר שאתה "לא בסדר" או שמשהו אצלך לא בסדר. כל מחשבה היא לגיטימית, ושוות ערך למחשבות אחרות.

22/06/2022 | 20:39 | מאת: המשך

איך לא נותנים למחשבה תשומתלב?

לא מנסים שלא לחשוב אותה. נותנים לה להיות שם ומשתדלים להסיר כל התנגדות. מצד שני, גם לא מנסים "לפתור" אותה או לענות לה באיזושהי צורה. בדיוק כפי שאתה נוהג עם מחשבות נייטרליות, כמו "מה אכלתי לארוחת הבוקר היום". אחרי זמן קצר, המוח מאבד עניין במחשבה מעצמו.

24/06/2022 | 15:22 | מאת: אא

התוכן של המחשבות מאוד מטריד וקשה להתעלם מהם אני מטופל בcbt חודש אבל הבעיה שאני יותר מפחד לחשוב על המחשבות הרעות מאשר שבאמת אני אעשה את הדברים הנוראים שאני חושב ,בגלל זה אני מרגיש תקוע ולא יודע מה לעשות.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית