עיסוק של בעלי בבגידה שלא היתה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/06/2022 | 10:10 | מאת: ID

בעלי מאשים אותי כל כמה שנים בבגידה, שולח בלשים וכו'... אובססיה ומחשבה שלא מרפה ממנו. הוא לא מסכים לטיפול והחיים איתו ממש קשים -נשואים כמעט 50 שנה. מה עושים ? איך מתנהלים מולו ? הפסיק לדבר איתי מזה כמה חודשים. אנא עזרתכם. רצוי בדיסקרטיות

שלום לך, לא ניתן לשנות אדם שלא מסכים לשינוי. הדבר היחיד שיכול לעורר אצלו מוטיבציה לשינוי, היא אם תציבי לו אולטימטום - להתנות את המשך הקשר בהפסקת התנהגותו זו. גם מצידך, את לא חייבת להישאר עם אדם שמתייחס אלייך ככה - כל יום איתו הוא בחירה שלך, גם אחרי 50 שנה. אני חושבת שגם אחרי פרק זמן כזה, למרות הקושי שבדבר, צריך להיות מוכנים לעשות שינויים ולא להישאר במקום שלא טוב לך בו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית