בררנות במציאת טיפול פסיכולוגי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/06/2022 | 18:21 | מאת: סובל

היי, שרון. סיפרתי לך על הבררנות שלי בעניין מציאת זוגיות. אני מנסה למצוא מטפלת שתעזור לי, אבל לצערי גם כאן אני נכנס למוד של בררנות. אני נכנס לאתרי מטפלים, ואני לא מצליח להתחבר כמעט לאף מטפלת. ואם יש מטפלת שכבר כן התחברתי אליה, היא לא פנויה למטופלים, או שלוקחת עלות גבוהה לשעה. מבחינת העלות, אני מחפש טיפול שהוא בין 300-350 ש"ח באזור המרכז. מבחינת המטפלת, אני צריך שהיא תהיה פסיכולוגית קלינית עם ניסיון רב שנים וצעירה יחסית, וגם אני לא מתבייש לומר את זה - חשוב לי שהיא תיראה ממש טוב. יכול להיות שזה נובע מאיזה צורך פנימי להימשך לבחורה, אבל עדיין אולי זה חלק מהבעיה שלי במציאת מטפלת. השאלה שלי היא - איך אני יכול להתחיל טיפול, אם הבעיה שלי בראש ובראשונה היא למצוא מטפלת? מרגיש שיש כאן פרדוקס, כי אני צריך טיפול שיעזור לי למצוא מטפלת, אבל אני לא יכול להגיע לטיפול. אודה לעזרה.

היי סובל, ממש כמו במציאת זוגיות - אם תדבוק בפרפקציוניזם שלך, בסופו של דבר לא תצליח לבחור מטפלת ולהגיע לאדם המתאים. אם תהיה מוכן להתגמש ולהתפשר על דברים - תצליח להגיע לטיפול, שיכול אפילו להיות מאוד מוצלח. על אחת כמה וכמה כאשר חלק מהקריטריונים שלך בכלל לא רלוונטיים להצלחת הטיפול (ועניין המראה יכול אפילו להכשיל). בנוסף, אתה לא יכול לדעת מראש שתהיה לך כימיה טובה עם המטפלת לפני שאתה פוגש אותה, צריך לנסות ולראות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית