איך לדעת?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/06/2022 | 08:41 | מאת: גל

שלום דוקטור אני בת 16 ומגיל קטן פחדתי מהחושך(סבתא שלי דתיה) היא אמרה תעשי שמע ישראל ואחר כך שהתחילו העניין עם המחבלים אז פחדתי שמישהו קרוב אליי יהרג אז הייתי אומרת תפילה. ומצמוץ אבל אני שולטת בזה זה לא קורה לבד.. עכשיו יש לי קרובי משפחה באוקראינה אני גם מפחדת עליהם לפעמים אני חוזרת על אותה תפילה כמה פעמים והאם אוטיזם וocd קשור? יש לי ocd ?

05/06/2022 | 10:43 | מאת: גל

וממה זה נגרם? זה גנטי? מדבק?

היי גל, מדובר במחשבות מפחידות שגורמות להתנהגות כפייתית. אם קיים OCD ממש או לא - זה תלוי בחומרה של התופעות האלה, כלומר עד כמה הן מפריעות לך לתפקוד. אצל אנשים שיש להם הפרעה על הספקטרום האוטיסטי, קיימים פעמים רבות דפוסים אובססיביים. אבל OCD יכול להופיע אצל כל אחד שיש לו נטייה לכך, גם ללא קשר. OCD נגרם משילוב של מאפיינים אישיותיים וגורמים סביבתיים, כלומר התנהגות ההורים, חוויות חיים וכו'. יש גם גורם גנטי מסוים. OCD אינו "מדבק", מאחר שאינו נגרם מזיהום כלשהו. אבל ההתנהגות יכולה להיות נלמדת - למשל מקרובי משפחה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית