שאלה בנושא הפרעה טורדנית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/01/2022 | 15:09 | מאת: אנונימית

היי אשמח לשאול 2 שאלות. 1.בטיפול על מחשבות טורדניות חובה לפתוח את תוכן המחשבות בטיפול, או שניתן לעבוד על הדברים באמצעות תבנית חשיבה כללית? 2. האם מחשבות טורדניות יכולות להתבטא כהתנהגות או מחשבות מגיל צעיר, או שמא צריך להיות להן בסיס הגיוני מסיבת קושי נפשי מוצדק? אני מרגישה שהמחשבות מלוות אותי מגיל צעיר בלי בסיס הגיוני כלל. אני חוששת שאולי מדובר בבעיה אחרת ולא בסתם הפרעה טורדנית אשמח להכוונתך המשך יום נעים

היי אנונימית, בטיפול ב-OCD ובחרדות בכלל, חובה לפתוח את תוכן המחשבות, שכן חלק קריטי מהטיפול הוא התמודדות עם התכנים הקשים. אם לא מתייחסים לתוכן, אין התמודדות אמיתית, מאחר שהפחד הוא מהתוכן ואין דרך אחרת להפסיק לפחד ממנו. מחשבות טורדניות יכולות להתחיל בכל גיל, ואם לא מטפלים בהן כמו שצריך, הבעיה "נגררת" לאורך שנים רבות. הבסיס הוא מאפייני אישיות מסוימים שתורמים להתפתחות הבעיה (למשל, פרפקציוניזם, צורך גבוה בשליטה, רמת מוסריות גבוהה). רוב האנשים שמפתחים מחשבות טורדניות לא עברו טראומה כלשהי שתרמה לזה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית