אני סובל מחרדות??????

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/01/2022 | 11:38 | מאת: יובל

. האם כל אדם גם ללא תואר כלשהו ברפואה מוסמך לאבחן ככה? 2. האם ישנן שאלות שעלי לשאול את עצמי ע'מ לוודא שאינני סובל מחרדות...?

17/01/2022 | 12:34 | מאת: יובל

סליחה אני העליתי השאלה שמוצגת חתוכה ועל כך סליחה. הנה השאלה במלואה: יועץ זוגי אבחן שאני "סובל מחרדות". כמובן שאינני מסכים עם זה. השאלה: 1. האם כל אדם גם ללא תואר כלשהו ברפואה מוסמך לאבחן ככה? 2. האם ישנן שאלות שעלי לשאול את עצמי ע'מ לוודא שאינני סובל מחרדות...? תודה רבה

היי יובל, זה לא קשה לאבחן חרדות. אדם יכול גם לאבחן את עצמו כסובל מחרדה, מאחר שזה דבר מאוד שכיח. רוב האנשים סובלים מפחד מוגזם ממשהו, אפילו אם זו פוביה קלה. יש אנשים שהפחד לא מפריע להם, שכן הם יכולים להימנע ממושא הפחד ועדיין לנהל חיים תקינים. כדי לדעת אם יש לך חרדות ואם אתה "סובל" מהן, אתה יכול לשאול את עצמך: האם יש לי פחד מוגזם ממשהו, אמיתי או לא? האם הפחד הזה גורם לי סבל או מפריע לי בחיי? בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית