האם אלה התמכרוית ???

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/11/2021 | 06:40 | מאת: ללא שם

- התמכרות לווצאפ. - התמכרות לאינטרנט - להתייעצות בפורומים ייעוציים כמו פה ואפילו עם אנשים אנונימיים ללא כל הכשרה בתחומים שבהם הם מייעצים ולהתכתבויות איתם במקומות כמו צ'אטים ( צ'אט וואלה )? בס"ך הכל הבן אדם נמצא בווצאפ ובאינטרנט יותר מ- 18 שעות מיממה ! אבל הוא מתפקד, אוכל, שותה ויושן. יש דבר כ ודרך אגב מדובר על בן אדם שכאשר למשל הוא מתרחץ הוא חופף פעמיים לשם ההגיינה או עושה דברים אחרים שאפילו הוא לא אוהב לעשות הוא עושה אותם עד הסוף תוך ניתוק עצמו מרעשי רקע והנה למשל עכשיו הוא לא מוצא מספר פלאפון של מישהי באנשי הקשר שלו אז זה קצת לא נותן לו מנוח אבל מצד שני אין לו כאמור סבלנות לעשות דברים כיפיים בחיים כמו מקלחת וקריאת עיתון ספורט ואתרי ספורט שהוא היה אוהב לעשות בעבר. ומה לגבי התמכרות למין? מישהו בן כמעט 34 שעושה סקס פעם ב- 9 ימים זו התמכרות?

שלום לך, בהחלט קיימת התמכרות לסלולרי ולרשתות החברתיות, ונשמע שהאדם שאתה מתאר ככל הנראה עונה לקריטריונים. התמכרות למין כוללת עשיית דברים שהסובל יודע שהם מוגזמים/לא הגיוניים ביחס לאדם הסביר. פעם ב-9 ימים זה נשמע סביר בהחלט, בהנחה שמדובר במין עם בת זוג אחת (ואפילו במין מזדמן בהנחה שאינו בזוגיות). אם מדובר בבגידה בבת הזוג שלו כל 9 ימים או ביקור אצל נערת ליווי, זה סיפור אחר. גם אם האדם רואה פורנו יותר ממה שהיה רוצה לראות. בקיצור, ההגדרה תלויה בהקשר הסובייקטיבי. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית