טיפולי פוריות והחמרה של ocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/04/2021 | 01:46 | מאת: ירדן

שלום שרון יקרה. אני עברתי טיפולי שימור פוריות לפני חצי שנה בערך. עברתי 3 סבבים רצופים. ובתקופה הזו המצב שלי מאוד מאוד החמיר עד היום. המחשבות האובססיביות שלי לעבר ולספקות של דבר שאולי קרה לי ואולי לא החריפו..משם זה מאוד מהר התגלגל לפחד הגדול שלי ביותר שזה סכיזופרניה. רציתי לשאול האם ההורמונים של הטיפולים אכן יכולים להחריף את ה ocd? דבר שני זה שאני ממש מנסה להימנע מטקסים של קריאה באינטרנט אבל כשאני נופלת לבדיקה זה יכול להיות 24 שעות שאני לא מפסיקה לחפש באינטרנט מידע על סכיזופרניה מכל הכיוונים גם אם זה כבר דברים שקראתי בעבר. ונכנסת לפאניקה בעקבות זה. אני יודעת שאני חושבת מחשבות שנראות לי ביזאריות אבל גם יודעת שזה מחשבות שאני מחדירה לעצמי לראש בעקבות הקריאה באינטרנט על מה אנשים עם סכיזופרניה חושבים.וברור לי שאם לא הייתי קוראת את זה לא הייתי חושבת את זה בחיים.אבל ה1 % שאולי אני טועה גורם לי לפאניקה. איך אני יכולה להימנע מהיחס העצום שאני נותנת לספק? תודה מראש.

היי ירדן, אני מניחה שהורמונים יכולים להחמיר את המצב או להוות טריגר להחמרת המצב, שכן החמרה יכולה להתרחש גם סביב מחזור, הריון ולידה בשל השינויים ההורמונליים המלווים אותם. יכול גם להיות שהמצב החמיר בגלל הלחץ הנפשי שמלווה את הטיפולים. מכל מקום, הבעיה בהחלט ניתנת לטיפול. הדרך לא לתת מקום לספק היא על ידי הפסקת ההתנהגויות שנותנות לו מקום, כלומר ה"טקסים". כל הניסיונות לגרש את המחשבות למעשה גורמים להחמרתן בטווח הארוך (ולפעמים גם הקצר). לא פשוט להפסיק טקסים לבד, לכן מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) כשיש קושי גדול לעשות זאת. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית