חייב עזרה לא יודע עם מדובר ב ocd

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/04/2021 | 02:48 | מאת: אנונימוס

היי שרון יש לי בעיה כזו במחשבות שעם אני אסתכל על התקרה בבית שלי אז יקרה דברים רעים מאוד מוזר..אני עם ציונים טובים הכול כל פעם פחד אחר היום זה ממחלות של מוות חשוב לציין שזה מאז הקורונה ובשביל שזה ירגע המחשבה אני צריך לעשות כמה פעמים פעולה גם מחשבתי ואז זה עובר לכמה דקות וחוזר

שלום לך, בהחלט נשמע שמדובר במחשבה טורדנית (כלומר OCD). הדרך הכי טובה להיפטר מהבעיה היא פשוט לא לעשות מה שהמחשבות אומרות, להתנגד לפעולה בכל הכוח. כשאתה מבצע את הפעולה, המחשבות נרגעות לזמן קצר ביותר ואחר כך כמובן חוזרות ביתר שאת. אם לא תבצע את הפעולה, יקרה בדיוק ההיפך - באותו רגע אולי תחווה יותר חרדה, אבל אם תחזור על כך שוב ושוב, המחשבה בסופו של דבר תלך ותדעך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

12/04/2021 | 23:03 | מאת: אנונימוס

מרגיש שזה לא אפשרי שהמחשבות שאני לא רוצה שהם יהיו הם אמיתיים לא יודע איך להיפטר מזה

זה בהחלט אפשרי, אבל צריך משמעת עצמית חזקה כדי להתנגד לטקסים. אתה יכול כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שייתן לך כלים מדויקים יותר כיצד "להיגמל" מהטקסים.

18/04/2021 | 13:35 | מאת: נועם לוי

חייב להתחיל cbt רק לא יודע איפה באיזה מקום.יש לי כל פעם טקס אחר

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית