גיוס לצבא

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/04/2021 | 01:35 | מאת: צבי

היי אני אובחנתי לפה חמש שנים אם או סי די מחשבתי ללא טקסים אני בתפקוד גבוה בכל גם מבחינת חברים וגם מבחינת עבודה ולימודים ( בקרוב גם יעבור טיפול סי בי טי ) רציתי לשאול אם זה יכול למנוע ממני להתגייס לקרבי ? וגם רציתי לשאול אם מסגרת כמו צבא ולחץ יכול להחמיר את האו סי די ?

היי צבי, אני לא חושבת ש-OCD צריך למנוע ממך גיוס לקרבי. לגבי איך השירות ישפיע על המצב, אי אפשר לדעת. זה יכול להישאר אותו הדבר, להחמיר, או להשתפר (אם למשל תהיה עסוק מאוד בתפקידך ופחות מרוכז במחשבות). אגב, כל OCD כולל טקסים, שכן למחשבות אין קיום ללא הטקסים. "טקס" הוא כל דבר שמהווה התנגדות למחשבה. זה כולל גם טקסים פנימיים, או ניסיונות שלא לחשוב אותה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית