האם יש לי אוסידי? חסר אונים.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/04/2021 | 09:52 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור, ראשית כל ברצוני להודות לך על המסירות נפש שאת עושה ועוזרת ועונה כאן בפורום לכלכך הרבה אנשים שזקוקים למענה ובתור אחד שעובר את זה מבין כמה זה חשוב, אז תודה! אני בחור בן 28, חיי היו תקינים ומלאיי מוטיבציה ומטרות, בחור אופטימי שמייעץ ועוזר לכולם, עם אנרגיות וכוח נפשי עצום, סומך על המוח שלי משתף איתו פעולה, מתמרן אותו לטובתי והכל היה מדהים. בגיל 25 נחשפתי לעישון גראס, מאותו הרגע היה לי טריגר וחרדה מטורפת הרגשתי שמחשבתי נתקעה ומאז דבר גרר דבר, פחד להשתגע, מחשבות טורדניות בלתי פוסקות, פחד להיחנק באכילה(כמעט ונחנק) חרדה מלהחנק מהמיים במקלחת, פשוט כל דבר שקיים הכניס אותי לחרדה אינסופית, אפילו כשהלכתי למראה בחושך כששמרתי שבת לשטוף ידיים באותה תקופה כשזה היה טרי, העיניים שלי נפתחו מול המראה בבהלה, והמוח שידר לי "הנה העיניים שלך ישארו פתוחות ככה יתקעו ככה, עכשיו כמובן שהיה ברור לא שזה לא הגיוני, אבל משום מה זה השפיע עליי כלכך שהאמנתי לזה, לאחר מכן הלכתי לפסיכיאטר שנתן לי טיפול תרופתי שהרגיע לי את החרדה הפיזית במספר שעות, שמחתי כלכך, אך המחשבות הטורדניות מעולם לא הפסיקו, אותן מחשבות, אותה הגברת רק בשינוי עדרת, 3 שנים עברו מאז וכיום בעקבות פחד ממחלה (שבץ מוחי), המוח שידר לי תמונות שהפה יכול להתעקם, ואז אראה מכוער ויצחקו עליי, ופשוט זה הגיע למצב שהשרירים שלי בפנים מתכווצים, ואז נתקלתי במחלת הטורט במקרה וזה רק החמיר, המוח משדר לי "למה שלא יהיה לך טורט?" זה הגיוני בסך הכל... והעיוותים בפנים הופכים ליותר אינטנסיביים... אני סובל מאוד, התפקוד שלי נפגע, אני מסתגר, אני מפחד מהאי וודאות, אני מפחד מהפחד עצמו, אני מפחד שאם זה מה שהמחשבות והמוח שלי הביא אותי, מה יהיה בהמשך? אולי זה יחמיר... אשמח לחוות דעת מקצועית דוקטור אני מודה לך מאוד..

שלום לך, שמחה לשמוע שאתה קורא בפורום ושהוא עוזר לך. אנשים רבים שיש להם נטייה לחרדות עשויים לחוות חרדה רבה סביב עישון גראס (קורה לפעמים גם סביב שתיית אלכוהול או שימוש בסמים קלים אחרים). זאת בעיקר בשל החוויה של חוסר השליטה בעת העישון. לאחר מכן, מתפתחת מחשבה טורדנית שהתופעות האלה יחזרו, ולמעשה מתפתח "פחד מהפחד" שהרבה מאוד אנשים חיים סביבו, למעשה בלי סיבה מוצדקת, כלומר זה סוג של תסריט אימים שהוא רק בתוך הראש. מה שאתה חווה כרגע בהחלט נשמע כמו מחשבות טורדניות, שככל הנראה היו מתפרצות גם ללא הטריגר הספציפי הזה (עישון גראס). מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), מאחר שהוא הטיפול היעיל ביותר שקיים כיום עבור הבעיה, והוא יכול לתת לך כלים להתמודדות ולהכחדת ההפרעה הזו. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

12/04/2021 | 08:44 | מאת: אנונימי

אני מאוד מודה לך על תשובתך, עזרת לי מאוד הייתי רוצה לשאול עוד שאלה קטנה שממש מפריעה לי ברשותך לגביי מה שרשמתי שבעקבות מחשבה על מחלות, שבץ מוחי וטורט, המוח שלי מחייב אותי לעשות כל מיני עיוותים בפנים כמו משיכת שפה כלפיי מטה או הרמת הנחיריים וכיווצים אחרים בשרירי הפנים זה קורה רק בחלק מהיום, וכשאני בחוץ אני משתלט על זה מפחד שיצחקו, האם זה בגלל הocd או שאני צריך להתחיל לחשוש, ( חשוב לציין שהocd שלי התחיל כ"פחד להשתגע, ופחד להיראות מוזר בעיניי הסביבה" והיו לי עוד תופעות דומות בעבר אך לא ברמה אינטנסיבית כזאת אשמח לתשובה ד"ר העניין הזה ממש גומר אותי נפשית כרגע

שלום לך, "טיקים" נשלטים הם למעשה חלק מה- OCD, ומדובר בטקסים שאתה עושה על מנת להקל מתחים. יש הבדל בין טיקים אלה לטיקים נוירולוגיים, שאינם נשלטים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית