טיפול באמצעות נוירופידבק וTMS

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/04/2021 | 15:43 | מאת: tolasi

שלום ד"ר. רציתי בבקשה לשאול על טיפול בOCD באמצעות נוירופידבק ו TMS? מה ידוע על הטיפולים הללו? האם הם מועילים? והאם ישנן סכנות או תופעות לוואי בשימוש בהם? תודה רבה

שלום לך, טיפול באמצעות TMS קיבל בשנים האחרונות התוויה גם ל-OCD, אחרי שעד כה היה ידוע כטיפול בדיכאון עבור מי שאינו מגיב טוב לתרופות. גם במקרים של OCD ממליצים לנסות את הטיפול אחרי שטיפול תרופתי כשל, מאחר שמדובר בטיפול יקר שגוזל משאבים רבים מהמטופל. המחקרים טוענים ליעילות דומה לזו של טיפול תרופתי. לגבי נוירופידבק, המחקרים שקיימים ספציפית לגבי הטיפול ב-OCD הם יחסית מעטים, ולדעתי אינם מספיקים כדי לבסס את מעמדו ולקבוע יעילות מעבר לזו של טיפולים אחרים. לגבי סיכונים ותופעות לוואי של שני סוגי הטיפולים, לא ידוע לי על כאלה, לפחות אצל אנשים בריאים מבחינה נוירולוגית. כמובן מומלץ להתייעץ עם רופא לגבי נושא זה. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית