חרדות ופחדים שלא מרפים ממני כמעט שנתיים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2021 | 20:09 | מאת: נוגה

היי דר שרון יש לי פחד כבר כמעט שנתיים שמישהו הרדים אותי מתוך שינה , ואנס אותי ואני לא יודעת. הפחד הזה מנהל אותי כבר כמעט שנתיים הוא לא מרפה !!!!! הייתי בטיפול של פסיכותרפיה ואחכ בטיפול ב cbt זה עזר לי תקופה, נרגעתי. ועכשיו זה שוב חוזר. אני כאילו כועסת על עצמי למה בעצם אני לא עושה נעילה משמעותית לחלונות וזהו. אבל אז המטפלות שלי אמרו שלא משנה כמה אסגור את הדלת זה יחזור ויבוא בכובע אחר. יש ימים שהחרדה מאוד חזקה, המחשבות מתרוצצות בלי סוף, הפחד משתלט, ואני מנסה להרגיע את עצמי ולענות למרות שאני יודעת שאסור לענות למחשבות האלה. אבל אני גם לא מצליחה לתת למחשבות להיות ולא לעשות איתן כלום. כי הן מציקות לי ממש. אני פוחדת שאגרום לעצמי נזק נפשי בגלל הסטרס הזה , או נזק גופני. אני גרה בקומה 11 , אבל יש לי לידי מרפסת סמוכה ובה גרה מישהי מבוגרת שאני לא בדיוק יודעת מי היא, למרות שכן נפגשנו כמה פעמים. אבל המוח שלי ממציא שהיא איזו רעה שנכנסת לי בלילות לבית או שולחת מישהו אחר שיעשה זאת. יודעת שכל המחשבות שלי לא הגיוניות , אין להם שוב בסיס אבל הן לא מרפות. אני מנהלת אורח חיים נורמאלי לחלוטין ,על פניו הכל כשורה אבל אני עייפה בצורה קיצונית מכל המחשבות האלה. הן משגעות אותי ! מה היית מציעה לי לעשות? לחשוב? אולי ספר שיכול לעזור לי? לחזור לטיפול cbt? מה זה אומר שהפחד הזה לא מרפה כמעט שנתיים? תודה וחג שמח נוגה

היי נוגה, אני חושבת שהעובדה שהפחד לא מרפה במשך תקופה ארוכה מצביעה בעיקר על כך שאת עדיין מאוד מתנגדת לו, למרות התהליך שעברת. אחת הדוגמאות לכך היא העובדה שאת חושבת לעשות נעילה לחלונות ולא מרפה מהרעיון, למרות שברור שזה לא יעזור ואף יכול להחמיר את המצב. לדעתי, יש לך עדיין דרך לעשות בטיפול CBT עד שתגיעי למצב שבו את לגמרי מקבלת את המחשבות ומאפשרת להן להיות. נשמע שאת עדיין לא שם, וכדאי לקבל את החיזוק בטיפול מאחר שקשה להגיע לזה לבד. חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית