מחשבות רעות שלא עוזבות אותי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/03/2021 | 15:26 | מאת: אילן

לאחרונה אני חושב הרבה מחשבות בעיקר רעות שלא עוזבות אותי לפחות חצי שעה - עד שעה ביום וגם מידי פעם חזרות על אותם דברים יותר מטריד אותי זה המחשבות הרעות שלא הגיונות בכלל בכלל איך אפשר להיפטר מהם?

היי אילן, תלוי אם מדובר במחשבות טורדניות או דאגות "רגילות" של חיי היום יום, שאתה חושב עליהן באופן מוגזם. אם מדובר במקרה השני, אפשר לתחום את המחשבה עליהן בזמן, כלומר להקצות "זמן לדאגה" - שעה מסוימת ביום שבה אתה חושב רק על הדברים שמטרידים אותך. בשאר הזמן מומלץ להיות עסוק בדברים אחרים, ובאופן כללי למלא את הזמן בתחומי עניין. אם מדובר במחשבות טורדניות, הדבר החשוב הוא לא להילחם בהן או להתנגד להן, ולהמשיך את חייך כרגיל. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית