מרגישה טיפשית ומבוישת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/03/2021 | 15:03 | מאת: אנונימית נבוכה

שלום! אני צופה שקטה בפורום אך היום החלטתי שהגיע זמני להניח את הבושה והמבוכה בצד וכלתוב את אשר על ליבי. לפני מספר שנים אובחנתי באוסידי( שכלל טקסים מעייפים) לאחר שיתוף וטיפול הגעתי למצב שהאוסידי לא מנהל אותי היום והפך להיות צד שולי בחיי. לאחרונה( בעקבות איפשהוא לחץ/משבר קטן) יש בי מחשבה חסרת הגיון שאני מתביישת לשתף אותה שהגיע אליי ומאיימת להפר את הרוגע והשפיות שבי. יש בי דמיונות על מחלות, כביכול הראש שלי תופס אותם כדבר טוב או כיף. אני מדמיינת שאני מחפשת לראות איך מתבצעות בדיקות אצל אנשים וזה כביכול עושה לי משהו טוב.ברור לי שאלו דמיונות ואני לא מחפשת באמת. אני עובדת במערכת הבריאות וכביכול לראות מישהו עובר בדיקה שגרתית( בדיקת ריאותאצל רופא)עושה לי תחושת של התפתלות בבטן שאני מפחדת ממנה. אני מרגישה די משוגעת או כאחת שמפתחת אובססיה למשהו. הדבר הכי חשוב לי לדעת. האם זה תואם אוסידי?( מרגישה שאם אני ידע שזה אוסידי זה יגרום לי לקבל שליטה בחזרה)או שזה מצריך לדעתך התערבות אצל פסיכיאטר? חשוב לציין שהיום אני בשליטה מלאה ורק הדבר החסר הגיון הזה מקשה עליי. הבושה שאני מרגישה מוזרה או טיפשית יותר קשה לי מהכל. הבושה הזאת שאני חווה גורמת לי לשנוא את עצמי ולהרגיש מוזרה. כל הכבוד על יוזמת הפורום, מקל ועוזר מאוד. שיהיה לך המשך יום נפלא!

שלום לך, קודם כל, אני שמחה לשמוע שאת קוראת בפורום ושהוא עוזר לך. וכל הכבוד שטיפלת ב-OCD שלך והגעת למצב שהיום הוא לא מנהל אותך. חשוב להבין, שאנשים שסובלים מ-OCD בדרך כלל חווים בושה או אשמה במידה רבה בחייהם (גם ללא קשר ל-OCD עצמו). זו אחת התכונות שגורמת לאנשים מסוימים (דווקא הם ולא אחרים) לפתח OCD. גם ההפרעה עצמה סובבת סביב נושאים שהם "לא מוסריים" או כוללים אחריות מוגזמת, מה שמלווה בתחושות של אשמה ובושה. אחד הדברים שעוזרים מאוד להשתחרר מהתחושות האלה, היא ההבנה שמותר לנו לחשוב כל דבר. כלומר, שכל מחשבה שעוברת בראש היא לגיטימית, ואין סיבה להתבייש או להרגיש אשמה בשל מחשבות, דמיונות, חלומות וכו'. אפילו אם היית באמת נהנית מעיסוק במחלות, את לא עושה בכך רע לאף אחד וגם זו רק מחשבה. מחשבה טורדנית אינה מצריכה בהכרח התערבות של פסיכיאטר, יש טכניקות מאוד יעילות להתמודדות (כפי שאת בוודאי יודעת). והכי חשוב - לקבל את המחשבות שלך ולא לעשות מהן "עניין" או להתייחס אליהן כמשהו לא תקין/ שלא אמור לקרות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

17/03/2021 | 07:27 | מאת: אנונימית נבוכה

אני מודה לך על תשובתך המהירה. עזרת לי מאוד. הייתי שמחה אם תחדדי לי את תשובתך. זה תואם אוסידי? מחשבות יכולות להיות מלוות בתחושות כפי שתיארתי?

אני חושבת שהשאלה שלך היא סוג של אישור, כלומר את רוצה לדעת שזה OCD כדי להירגע ולהבין ש"זה לא אמיתי". חשוב לציין שאישורים מחזיקים מעמד זמן קצר ביותר, וכי הם מעודדים את המחשבות לחזור בטווח הארוך (ברגע שהם מפסיקים להשפיע), ולכן לא כדאי לבקש אותם. כל מחשבה היא שוות ערך לאחרת. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית