אוסידי כפייתי ברמות אחרותתתתת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

16/03/2021 | 07:59 | מאת: תומר

מה עושים כשהפחדים שלך ושל האוסידי הם רציונאלים?? גם אז צריך להחשיב אותם כלא רציונליים?

היי תומר, לפחדים יכול להיות בסיס רציונלי (כמו למשל פחד מפני מחלות, שבאופן תיאורטי אפשר לחלות בהן ואפילו קיים סיכוי לא רע), אבל כשמדובר ב-OCD או בהפרעת חרדה אחרת, בדרך כלל הפחד מוגזם ויוצא מפרופורציות. פחד הוא רגש טבעי וחיוני שמטרתו להזהיר אותנו מפני סכנות אמיתיות, אך כשהפחד הרבה יותר גדול מהסכנה האמיתית, זה אומר שיש כאן בעיה שכדאי לטפל בה. אם הפחד הוא פרופורציונלי לסכנה, זו לא הפרעה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית