חרדה וכפייתיות טורדנית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/03/2021 | 16:57 | מאת: אדם

שלום ד"ר שרון לויט. אני סובל מהפרעת חרדה משחר נעוריי. תרופות שונות מקובלות (SSRI /SNRI) לא הביאו לשיפור ממשי לאורך שנים של ניסיונות. התפתחה סביב הנושא כפייתיות. אסביר: לפני 6 וחצי שבועות התחלתי טיפול בכדורי סרנדה 100 מ"ג (איתו עדיין לא התנסתי), מאז אני מצפה שיגיע שינוי בחרדות שאני סובל מהן ומנסה לקבל חיזוקים ע"י שאילת שאלות חוזרות על התרופה, על חיזוקים לתרופה,מתי תשפיע התרופה ואיני "נח" בנושא. הרי ידוע לי שהתרופות האלו עובדות לאחר כחודש וחצי ובכל זאת כל הזמן חשוב לי לברר האם זה יעבוד לאחר 6 שבועות? 8 שבועות? אולי שיא ההשפעה כמו שקראתי היא רק לאחר 12 שבועות. הפסיכיאטר המטפל אמר 4 שבועות כך שאיני יודע מנוח מי צודק ומה נכון. אני לא יודע אם לפנות לפסיכיאטר כפי שזימן אותי לאחר 6 שבועות כי יש משהו חיובי אבל עדיין יש חרדות. אני חושש שיעשה שינוי מוקדם מידי ושוב תהיה לי הרעה ומצד שני המצב הנוכחי גם אם השתפר,אינו משביע רצון. מה לעשות כדי להשתחרר מהטורדנות המוחית הזו?הרי אומרים שמחשבות טורדניות מגיבות לטיפול כחודשיים שלושה במינון מספק.האם אני במינון מספק?כל כך הרבה שאלות מטרידות את המוח ואני לא יודע מנוחה מהי!!! האם ללכת לפי הרופא המטפל ולא לקרוא כל מידע חיצוני אחר מפורומים או מאנשים שמצבם דומה לשלי וטופלו באותם סוגי כדורים? אני מניח שהכפייתיות מזינה בין היתר את התגברות החרדה כך שזו "חרב פיפיות" עבורי ובכל זאת לא מסוגל לסמוך על הפסיכיאטר (לא ספיצפית עליו אלא על כל פסיכיאטר) מרוב שנחלתי אי הצלחות עם התרופות ואכזבות. אשמח להכוונה כללית ממך. תודה רבה וכל טוב!

היי אדם, נשמע שהעיסוק בנושא התרופות הפך לאובססיה בפני עצמה. כדאי להניח לנושא ולא לעסוק בו בכלל, כלומר לא לעשות שום פעולה בנושא. העיסוק הזה לא תורם למצבך אלא הופך אותך לאובססיבי אפילו יותר... בנוסף, התלות בתרופה היא תוצאה של גישה לא נכונה ולא בריאה לבעיה הזו. זה נשמע שאתה מחכה לרגע שבו המחשבות יעזבו אותך, ורק הרצון שהמחשבות יעזבו גורם להן להיות עיקשות ו"דביקות" יותר. כמו כן, מי שתולה תקוות גדולות כל כך בתרופות, בייחוד בנושא הזה, צפוי ככל הנראה להתאכזב (בייחוד אחרי ניסיונות רבים שלא צלחו), וזו עוד סיבה להרפות מהנושא. כדאי גם לדעת, שלא מעט אנשים אינם מגיבים לתרופות בצורה מספקת או בכלל. יש טיפולים אחרים שיכולים להיות יעילים יותר. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית