מחשבות טורדניות מיניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/03/2021 | 23:09 | מאת: נועם

הי שרון אני בן 17 ויש לי מחשבות מלחיצות לחשוב על בנות משפחה שלי שהן נראות טוב, מלחיץ אותי בטירוף לחשוב על אחותי או דודה שלי שהיא נראית טוב, כדי שלא בטעות יהיה לי צורך לפנטז עליה באקט מיני. כך גם על בנות שהן צעירות ממני, כאילו מעין התעסקות בטאבו. מרוב שאני מפחד לחשוב עליהן אני נמנע מלהתייחס אליהן, לדבר איתן וכו' אני ואחותי היינו בקשר חברי טוב ועכשיו אני מרוחק ממנה, לא רוצה להסתכל או לדבר איתה מהפחד שאחשוב עליה בקטע מיני. מה עושים אני משתגע זה ממש מדכא אותי, אני פשוט מחכה שזה יעבור, והפחד שאולי זה לא יחלוף מלחיץ אותי עוד יותר. תודה מראש, נועם

היי נועם, מחשבות טורדניות בנושאים כאלה הן נפוצות מאוד. דווקא ההימנעות מלדבר או לראות אנשים מסוימים כדי שהמחשבה לא תעלה, מעודדת את המחשבות האלה אפילו יותר, מאחר שכל קיומן תלוי בעובדה שאתה לא רוצה לחשוב אותן. לכן, הפתרון הוא הפוך: צריך "לשחרר" ולאפשר לעצמך לחשוב את המחשבות האלה, לא להימנע מהנשים שעליהן אתה חושב אלא להיפך, דווקא לראות אותן, גם אם המחשבות יעלו. אם תאפשר להן להגיע באופן חופשי, בסופו של דבר תתרגל אליהן והן לא יהוו מטרד. אפשר כמובן להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), מאחר שפעמים רבות קשה להתמודד עם המחשבות באופן עצמאי ולאפשר להן להגיע (ואפילו להיחשף אליהן באופן מכוון), ודרוש ליווי טיפולי לשם כך. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית