חרדות קשות ורצון להוכיח

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/03/2021 | 15:37 | מאת: רותם

היי שרון :) שמתי לב לאחר שהמחשבות תקפו אותי ממש קשה לפני 3 חודשים שתמיד שהייתי נתקלת בדעה שונה משלי, תהיה אשר תהיה, בנוגע לזוגיות, יחסים, עניינים פוליטיים גם אני מרגישה מותקפת אישית ממש כרגע זה תקף אותי בעניין זוגיות נחשפתי למשהו שלא הסכמתי איתו וכל הזמן חיפשתי אישורים מהאינטרנט שהדעה שלי נכונה, ואז מצאתי את עצמי קוראת את ההפך כשאין באמת איך לקבוע דבר כזה המוח שלי נשאר שלושה חודשים עם מחשבה מפחידה והרצון להוכיח שהדעות האלה לא נכונות ושאני חייבת להראות שאני צודקת או לא יודעת כבר מה במקום להחליק את זה זה פגע בי במקום ממש אישי וזה מפחיד אותי כל פעם מחדש זה מאוד השתפר לאחרונה אבל זה עדיין שמה וזה ממש דפוס שנובע מחוסר בטחון שלי בכמעט כל דבר המוח שלי לא מצליח להשתחרר מאותה מחשבה וזה ממש מכביד עלי והורס לי את איכות החיים

היי רותם, התשובה לשאלה שלך, אפשר לומר, נמצאת בגוף השאלה: בכל פעם שאת נתקלת בדעה שונה משלך המעוררת חרדה, הקריאה בעצם מעודדת את החרדה ו"תוקעת" את המחשבה שם. לכן, תצטרכי למנוע מעצמך לקרוא ולחפש אישורים בכל דרך אפשרית. אני מניחה שזה לא יהיה קל, אבל זו הדרך היחידה לעצור את "כדור השלג" של המחשבות והחרדה. המחשבה תעבור עם הזמן, וייקח לה הרבה פחות זמן, בוודאי לא שלושה חודשים. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

11/03/2021 | 09:47 | מאת: רותם

היי שרון תודה על המענה, עשיתי ממש נזק בשלושה חודשים האלה מבחינת אישורים ובדיקות זה יצר לי מעין שד בראש שרוצה להרוס לי את היחסים המדהימים עם בן הזוג שלי את חושבת שזה עוד יכול לעזוב אותי? זה מטריד אותי מאוד

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית