אוסידי קשה מאוד מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/02/2021 | 17:01 | מאת: אילן

שלןם שרון דיברתי איתך בפלאפון מקודם, רציתי לשאול שאלה בבקשה... נכון יש מחשבות טורדניות שאסור להתייחס אליהם וצריך לתת להם להיות ולהתעלם מהם ולא לייחס להם חשיבות? אז מה לגבי מחשבות רגילות/ לא טורדניות..?האם מותר לחשוב מחשבות רגילות/ לא טורדניות, ולהתעסק איתם בשונה ממחשבות טורדניות???

היי אילן, מה הכוונה ב"מחשבות רגילות"? אם מדובר במחשבות כמו "מה אני מתכנן לבשל מחר לארוחת צהריים", או מחשבה כיצד לפתור תרגיל במתמטיקה, כמובן שמותר לעסוק בהן. הכוונה בחוסר העיסוק במחשבות טורדניות הוא לא לנסות לענות למחשבה או "להתווכח" איתה. מחשבות שאינן טורדניות בדרך כלל אינן מצריכות מענה או ויכוח. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

25/02/2021 | 23:41 | מאת: אילן

ואם אני רוצה סתם להתווכח עם מחשבות ולהתעמק בהם, (לא מחשבות אוסידי אלא רגילות) - זה מותר??

25/02/2021 | 23:44 | מאת: אילן

תעני לי.......

מותר לעשות מה שאתה רוצה, אין חוק האוסר זאת...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית