מה עושים עם מחשבות טורדניות בלילה?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/02/2021 | 00:14 | מאת: אנונימית

אני יכולה להתמודד עם זה כל היום אבל בלילה זה יכול להתפרץ לי ולהעיר אותי בחרדה ועם דופק לחוץ רק ממחשב שעברה לי כנראה שהייתי במצב של ביינים של שינה, ואני מוצאת את עצמי בלילה מתעסקת בלהרגיע את עצמי אך הגוף עייף ומרדים ומעורר את עצמי כל פעם מחדש מה עושים?

שלום לך, המצב שאת מתארת קורה בדרך כלל כאשר אדם מנסה להירדם "בכוח", ומאחר שאי אפשר לשלוט בשינה נוצר מצב שבו הוא בעצם מעיר את עצמו מרוב רצון להירדם. אם זה קורה, אני ממליצה לא לכפות את השינה. אפשר להקצות לעצמך שעה להירדמות, מה שגורם לך לומר לעצמך שאת לא חייבת להירדם ברגע זה. זה נותן מרחב נשימה. אפשרות נוספת היא לצאת מהמיטה אחרי כחצי שעה, אם את לא נרדמת, ובזמן זה לעשות משהו רגוע שלא כולל מסכים או אור חזק. כאשר את מרגישה שאת עומדת להירדם, את יכולה לחזור למיטה ולנסות שוב. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית