מחשבות טורדניות מיניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/02/2021 | 09:22 | מאת: שחר

לפני חודש בערך התחילה לי מחשבה בראש שאולי אני לסבית . סתם דפדפתי באינסטגרם ראיתי בחורה יפה אמרתי לעצמי איזה יפה היא והתחלתי לחשוב ולפחד שאולי בגלל זה אני לסבית . יש לציין שאני בזוגיות במשך 3 שנים עם בחור מקסים ואוהב שאני אוהבת אותו מאוד אבל מאז שהתחילה המחשבה והפחד התחלתי מאןד להילחץ ולפחד שאולי אני לא אוהבת אותו יותר הגעתי למצב שאני בדיכאון ורק בוכה ומפחדת , אף פעם לא התאהבתי באישה ולא נמשכתי אליה ממש המחשבות האלה גורמות לי לפחד ולהיגעל מעצמי ואני לא רוצה את המחשבות האלו כל בחורה שאני רואה אני מרגישה חוסר נוחות ופחד שאולי אני נמשכת אליה מה שבפועל לא קורה אני מתחילה לדמיין שפתאום כן בא לי בחורה ואז אני מעיפה את המחשבה כי היא לא נעימה לי בכלל. אני לא רוצה להיות כזו זה כבר חודש של ייסורים עם התחושות האלו אני פחות נהנת מדברים שאני אוהבת לעשות מרגישה מכונסת בתוך עצמי , קוראת יותר מדי דברים באינטרנט כדי להוכיח לעצמי שאני לא לסבית ולאחרונה אני מרגישה כאילו יש סוג של השלמה עם המצב אבל אני לא מרגישה שאני כזו אני לא מדמיינת את עצמי עם אישה אני כל החיים שלי יצאתי עם גברים התאהבתי בגברים אז מאיפה פתאום המחשבה הזו קפצה מאיפה היא באה ? אני אוהבת את חבר שלי אבל מרוב שאני מפחדת שאני לסבית אני מפחדת שפתאום אני לא אוהבת אותו ולא רוצה אותו מה שלא נכון מה אפשר לעשות האם אני כזו או לא ? או שזה רק המחשבות הטורדניות שלי שהכנסתי לעצמי לראש וגרמתי לעצמי להאמין להם . אני אובדת עצות לא יודעת כבר מה לעשות זה אןכל אותי מבפנים .

היי שחר, אם תקראי קצת פה בפורום, תראי שהמצב שאת מתארת הוא מאוד שכיח. למעשה, זה סוג ה-OCD שאני נתקלת בו הכי הרבה בעבודה שלי. אין טעם לעסוק במחשבה האם את לסבית או לא, שכן זה רק יחזק את הטורדנות. אין טעם לענות לשאלה הזו, שכן מתן אישור לא באמת ירגיע אותך, ואם כן - זה יחזיק מעמד לזמן קצר בלבד. לאחר מכן, המחשבה תחזור ביתר שאת. הפתרון היחיד הוא לא לתת למחשבות האלה מענה, ולמעשה להישאר עם הספק עד שהוא כבר לא יעסיק אותך (זה ייקח זמן עד שתגיעי למצב הזה). כמובן שזה מאוד לא פשוט ליישום לבד, ולכן מומלץ לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) על מנת לקבל ליווי ותמיכה מקצועית, שכוללים כלים מדויקים להתמודדות עם ההפרעה הזו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

12/07/2022 | 17:22 | מאת: רוני

עובר עלי אותו הדבר !! את יכולה להסביר לי מה נסגר בסוף ??

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית