האם מחשבות טורדניות זה משהו מאוד ספציפי? כלומר בנושאים מסויימים?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/02/2021 | 22:07 | מאת: אנונימית

כי אני בהתחלה חוויתי על זהות מינית והמחשבות כל פעם השתנו, והיו לי מחשבות שמלחיצות אותי סתם להתאהב במישהו שאני לא רוצה או להמשך לאנשים קרובים אליי, אבל ההגדרות האלה לא מופיעות תחת ״מחשבות טורדניות״ אבל אני מרגישה את כל ״הסיפטומים״, של חרדה בכל פעם שאני חושבת על זה, אני מנסה להמנע, עושה סוג של ״בדיקות״ ומנסה לבדוק מאיפה הספק הזה מגיע וזה רק גורם לי להתעסק במחשבות, לפעמיים מעיר אותי בלילה בתחושת חרדה ולחץ אבל זה שוב לא תחת ההגדרה.. אז האם זה מחשבות טורדניות או לא? מה ההגדרה

שלום לך, מחשבות טורדניות יכולות להיות על כל נושא שבעולם, ולעתים תכופות התכנים משתנים. לכן, התוכן הספציפי הוא חסר משמעות והוא כשלעצמו אינו OCD. אין שום טעם לעסוק בשאלה האם מחשבה היא טורדנית או לא, זה כשלעצמו הוא סוג של טקס. פשוט תניחי למחשבות להיות, ולמוח לחשוב ככל העולה על רוחו, ותראי שיהיה הרבה יותר טוב. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית