טירוף כמה אני מאמינה למחשבות שלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/02/2021 | 09:27 | מאת: מורי

היי שרון, איך מבדילים בין אוסידי ךמעבר למשל אתמול ישבתי בגינה בספסל כזה שיד לנו אצל גיסי הרגשתי כמו עקיצה בישבן דמיינתי שנחש הקיש אותי והאמנתי לזה היו לי תופעות בגוף לייסטר הראתי לבעלי אמרתי לו אתה רואה שתיים כאילו סימן של הכשה ...אז איך אפשר להסביר אצ זה שזה רק אוסידי ופדוט האמנתי למחשבה התקשרתי לחברה שלי סיפרתי לה כולי הזעתי

היי מורי, אי אפשר להבדיל בין מחשבה שהיא OCD לבין כזו שהיא לא בוודאות, מאחר שתמיד יש ספק האם המחשבות אמיתיות או לא. לכן, הניסיון להבין זאת הוא בבחינת טקס (כמו כל השיתופים שאת עושה ללא הפסקה). צריך פשוט לא להתייחס למחשבות, בלי לשאול את עצמך אם הן אמיתיות או לא. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

14/02/2021 | 10:26 | מאת: מורי

כי מרוב הטירוף שישלי בראש אני כבר לא יודעת מה לחשוב אני בעבודה חושבת שחטפו אותי ואני במקום אחרומתעלחים בי משהו הזייה כאילו יש לי סרט בתוך המוח כל הזמן מפחדת להתעלף מפחדת להיות עם הילדעם לבד וצאת איתם מהבית זה כבר טירוף איך יכול להיות שתרופות לא עוזרות בכלל

14/02/2021 | 10:28 | מאת: מורי

כל הזמן בתקופת המעבר יש לי הרעה ואני כל הזמן מפחדת ששוב תיהיה לי הרעה ולא אוכל לתפקד בכלל עם הילדים והעבודה וזה מלחיץ אותי הכל התופעותהגופניות המחשבות איך אפשר לומר שאוסידי זה לא מחלה זאת מחלה בתוך המוח שמשגעת בנאדם זה לא פסיכולוגי בכלל זה מחשבות שקופצות לראש לבד זה משהו לא בסדר בתאים

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית