מחשבות טורדניות סנסטיביות לסביבה הציבורית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/02/2021 | 07:15 | מאת: מיסטר X

שלום ד"ר לויט! תודה על תשובתך אבל לא עינית לי בדיוק על מה ששאלתי. מה התרשמותך לגביי "מחשבות טורדניות סנסטיביות כלפיי הסביבה"? (ללא קשר לתחושות בטן שמסייעות לי לי בהערכה של אנשים ואינן מתבטאות במחשבות טורדניות שיש לי הריי "אינני חושב על תחושות בטן" אלא "חווה תחושות בטן בסיטואציות מסויימות"? תודה

שלום לך, מחשבות ו"תחושות בטן" הנם מושגים זהים, שכן "תחושות בטן" הנן מחשבות לכל דבר. זוהי נקודת מבט, פרשנות, לגבי התנהגותו של מישהו, ולכן זו מחשבה. מה שמוגדר נטו כ"תחושות" ולא כמחשבות הם רגשות, כמו פחד, כעס, שמחה, שנאה וכו'. קיימות גם תחושות פיזיות, כגון דופק מואץ, אי שקט בגוף, רעידות וכו'. כל אלה אינם מחשבות, אבל הם נגרמים כתוצאה ממחשבות ומתהליכי חשיבה, ולכן חשוב מאוד להתמקד בהבנת החלק המחשבתי, מאחר שזה יכול להוות מפתח לפתרון עבור כל הסיטואציה. מאחר שהמושגים שדיברת עליהם זהים, התייחסתי באופן מלא לכל מה שכתבת ולא הפרדתי. גם תחושות הבטן הנן מחשבות טורדניות לכל דבר ועניין, וצריך להפסיק את העיסוק בכל מחשבה שהיא ולקבל כל מה שבא. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית