מחשבות טורדניות סנסטיביות לסביבה הציבורית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/02/2021 | 08:03 | מאת: מיסטר X

שלום ד"ר לויט! אובחנתי עם מחשבות טורדניות (OCD לא טקסים) בזמן האחרון יש לי" מחשבות טורדניות סנסטיביות" כלפיי "הסביבה הציבורית". דוגמא לכך:ביקרתי במירפאה ציבורית והיו במשרד שם 2 מזכירות מבוגרות (שזכורות לי כמחשבה טורדנית שלילית שהן קצת" מיושנות בגישה כלפיי לקוחות") וחיכיתי לתורי והייתה מזכירה צעירה ("טיפוס חדשני") והייתה לי קצת מחשבה טורדנית שהיא "מתואמת איתן" ליחס שלילי ולא אישי כלפיי לקוחות אך כשפניתי אלייה נוכחתי לדעת" שהיא שונה ברוחה" מ2 המזכירות ואז המחשבה הטורדנית שלי שהייתה קצת שלילית קצת "הניחה לי".(לאכן מכן ראיתי את המזכירה הצעירה "כחיובית יותר") יש לי גם מחשבות טורדניות שקשורות לכך:שהאם אני גולש "לסטראוטיפ קל" לפי "מראה או חיצוניות" ("עדיף לא לגלוש לסטרוטיפ") אבל המחשבה הטורדנית שלי אומרת שברוב המיקרים אני דיי צודק במיפגש ציבורי עם אנשים והערכה של אנשים לפי תחושת הבטן שלי ואינטואיצייה שלי.. מה התרשמותך ממחשבות טורדניות סנסיטיביות? (יש לי תחושות בטן ואינטואיצייה שמסייעים לי מאוד) איך אפשר להפחית "התעסקות יתר ומתח" שניגרמים לי? תודה

שלום לך, בסופו של דבר, "תחושות בטן" ו"אינטואיציה" הן פרשנויות שלך למחשבותיהם של אנשים אחרים. אין לך באמת דרך לדעת האם הפרשנויות האלה נכונות, שכן זו "קריאת מחשבות" של האחר שאינה באמת אפשרית. מכל מקום, זה לא באמת משנה מה אנשים אחרים חושבים ומהן כוונותיהם, מאחר שזה לא קשור בך. כדי להפסיק לעסוק במחשבות האלה, אתה יכול לומר לעצמך שאין לך שליטה על מחשבותיהם וכוונותיהם של אחרים, שזה שלהם ולא שלך, שזה לא באמת משנה, וכיוצא בזה. מכל מקום, אין טעם לעסוק בזה מאחר שזה לא יועיל לך, ולכן צריך להשתדל ככל יכולתך לא לענות לפרשנויות האלה שלך ולא לנהל עם עצמך דו שיח פנימי לגבי הנושאים האלה. פשוט להניח לזה להיות. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית