אוסידי מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/01/2021 | 23:18 | מאת: גלית

שלום ד"ר שרון, רציתי לשאול על אוסידי: אני משתדלת להתעלם ממחשבות טורדניות, לא לענות להן. הבעיה שלעיתים המחשבות מרגישות אמיתיות וזה קשה לזהות האם הפעם זה אמיתי או שזה רק האוסידי. איך עליי להגיב במצבים אלו? האם עליי להסיק שזה רק האוסידי? ומה אם אני טועה? תודה

היי גלית, עקב הספק שמלווה תמידית את ההפרעה (ולמעשה מהווה את ההפרעה עצמה), את לא יכולה לדעת בוודאות אם המחשבה "אמיתית" או לא. כאשר הפחד רציונלי, אנחנו יודעים בוודאות שהוא רציונלי, אבל כשלא, אנחנו לא יודעים זאת בוודאות. לכן, הברירה היא לחיות עם הספק, ולהתייחס לכל מחשבה שיש ספק לגביה כאילו היא לא רציונלית. כלומר, לא לשנות את ההתנהגות בשום צורה עקב המחשבה, ולהתנהג רגיל. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית