מחשבות טורדניות ובעיות שיינה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/01/2021 | 19:04 | מאת: מיסטר X

שלום מומחית! אנ מתמודד עם מחשבות טורדניות. יש לי קשיי שיינה וקשיי ריכוז.(אני לא מרוכז ומרכיש "חסר מוטיבצייה" לניהול סדר יום שלי (אני נמצא בבית ואין לי חשק לעשות כלום) האם זה אופייני "להפרעה" זו? 2.האם טפול התנהגותי מטפל גם בבעיות שיינה כתוצאה ממחשבות? תודה

שלום לך, OCD לא בהכרח מלווה בבעיות שינה, אך זה יכול לקרות. קשיי ריכוז הם שכיחים בכל הפרעת חרדה שהיא. טיפול CBT בהחלט מטפל גם בהפרעות שינה, שנגרמות מכל סיבה שהיא (שאינה קשורה לגורמים פיזיים בלבד). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית