מחשבות טורדניות אובססיביות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/01/2021 | 17:49 | מאת: אחד

הי שרון, אני בן 16 ולאחרונה החלו אצלי מחשבות טורדניות אובססיביות בנושא האם אני הומו. בעבר הייתי מאוהב המון זמן בילדה מהשכבה ובנות מאוד מושכות אותי. כשהמחשבות החלו עשיתי בדיקות האם אני מתגרה מינית מלהסתכל על גבר וראיתי פעם אחת פורנו גייז ונלחצתי בטירוף כי הרגשתי שהתגריתי מזה. מאז אני לא יכול לראות טלויזיה מפחד ללכת למקומות בחוץ שלא אראה מישהו ואחשוב שהוא נראה טוב, מלחיץ אותי אפילו לרשום את זה. אני לא מסוגל לראות גבר בלי חולצה מהפחד שזה נראה טוב - לא קשישים עם כרס... (בעבר הייתי במלתחות גברים בבריכה קבוע וזה לא הפריע לי), מפחד אפילו להסתכל על עצמי במראה ולהגיד על עצמי שאני נראה טוב. אני יודע שיש לי חרדות ואובססיות באופן כללי ובעבר כשהיתה לי חרדה כלשהי התעסקתי בה באובססיביות וכשהיא חלפה החלפתי אותה בחרדה אחרת. אני חייב לציין שאני עדיין נהנה מבנות והן מגרות אותי מינית אבל כשהמחשבות מופיעות פתאום נראה לי שאני פחות מתרגש מבנות. ההתעסקות הזאת משגעת אותי כי אני חייב להבין בוודאות איך אני יודע שאני לא הומו או דו מיני. יש ימים שזה לא מפסיק לרוץ לי בלופ בראש ואני משתגע, מרגיש שהחיים שלי נהרסו. אין לי שום דבר נגד הומואים, פשוט לא רוצה להיות הומו. לא מתחבר לזה בשום צורה. חייב לציין שבעבר לא התייחסתי להומואים בסרטים ובתוכניות טלויזיה ועכשיו אם אני מצליח לראות איזו תוכנית ומופיעים בה הומואים ממש קשה לי לראות את זה. בהתחלה נלחצתי מכל גבר בסביבה עכשיו אני נלחץ רק מבנים שנראים טוב, פחות ממבוגרים, אלא בגילאים שלי או אפילו קטנים ממני, האם זה אומר משהו? מפחד שאם מישהו נראה טוב, זה יגרה אותי מינית, כי אם בת שנראית טוב בעיני מגרה אותי אז למה שבן שנראה טוב לא יגרה גם? לא רוצה שבנים יראו טוב בעיני!!! אני עושה כל הזמן השוואות של בנים מול בנות וכזה... זה מלחיץ אותי בטירוף !!! בעבר בכלל לא הסתכלתי על בנים בצורה כזאת. יש לי מלא חברים והכל בסדר חברתית, אין לי בטחון עצמי גבוה, תמיד מפחד לדבר עם הבנות שמוצאות חן בעיני, מבאס אותי לראות שלחברים שלי זה יותר קל. לא יודע אולי זה קשור.... מצטער על האורך, אני מתוסכל לא מצליח להתרכז בלימודים ובכל דבר אחר... מה לעשות? תודה מראש

שלום לך, אתה ככל הנראה סובל מ-HOCD, כלומר פחד מלהפוך להומוסקסואל ומלהימשך לגברים (זה קיים גם אצל נשים). זו אובססיה מאוד שכיחה, למעשה אחת השכיחות ביותר שראיתי. אם אכתוב לך פה שאלה רק מחשבות והן לא אמיתיות, זה ירגיע אותך לזמן קצר ביותר, ולאחר מכן המחשבות יחזרו, כמובן. בדרך כלל הן ניזונות מאישורים ("הוכחות" שאתה מחפש להיותך סטרייט) ומהימנעויות (למשל מלראות טלוויזיה). כשמתנהגים רגיל ללא כל אלה, האובססיה פוחתת. כמובן, מומלץ מאוד להיעזר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי (טיפול CBT) שייתן לך את הכלים להתמודד עם הבעיה בצורה מסודרת ומקצועית. זו התמודדות שמאוד לא פשוט לעשות אותה לבד, אבל בהחלט אפשר להתגבר על הבעיה הזו ולהרגיש טוב יותר. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

21/01/2021 | 14:38 | מאת: אחד

תודה שרון זה קצת מרגיע אבל גם קצת מלחיץ כי כתבת 'ככל הנראה'...יש דרך לדעת בוודאות שזה HOCD? אני מניח שאם הייתי יודע בוודאות שהמחשבות על גברים הם תוצר של OCD כנראה הייתי נרגע כי במחשבה זה נראה אמיתי בהתחלה כשהמחשבות היו חולפות הייתי חוזר לעצמי ולא מבין איך בכלל חשבתי את זה ושזה נראה אידיוטי אבל עכשיו זה קורה פחות גם כשהמחשבות חולפות אני עדיין טרוד, אני מתנשם בכבדות מרגיש שכבר כואב לי בריאות מרוב התנשמויות עמוקות שגם איתן כאילו לא מגיע לי אוויר לריאות. האם יש תרופות מרגיעות שמתאימות ?

זה ברור שהספק המלווה את ה-OCD יגרום לך "להיתפס" לכל מילה ולחפש אישור סופי ומוחלט. לצערי, כפי שכתבתי, לא משנה כמה אישורים תקבל, הספק תמיד יהיה שם. לכן אין טעם לנסות, הוודאות פשוט לא תיקלט במוח. אין צורך לנסות לנשום בצורה אחרת כאשר החרדה מגיעה, תשתדל לנשום רגיל ולהמשיך רגיל. תרופות הרגעה מאוד לא מומלצות, הן גורמות יותר נזק מתועלת. שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

24/01/2021 | 18:27 | מאת: אחד

תודה רבה

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית