אני מרגישה שמשהו מטריד אותי ואני אפילו לא יודעת מה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/01/2021 | 08:24 | מאת: אנונימית

משהו כלכך מטריד אותי ואני אפילו לא יודעת להצביע למה, אני לא מצליחה לישון. וכבר קרוב לחצי שנה לא חוויתי ככה מחשבות טורדניות. ממש קשה לי. אני מרגישה כאילו אני חייבת להקיא אבל עוצרת את עצמי כי אני יודעת שזה פסיכולוגי פעם כל מחשבה הייתה גורמת לי להקיא והבנתי שזה יכול לעשות לי נזק אם אני אפתח הרגלי הקאה אבל פשוט משהו מטריד אותי, באמת שאני מתוסכלת. המצב שלי קק מתדרדר ואין לי כוח להגיע למקומות האלו ההורים שלי לא מסכימים לא פסיכולוג באמת מיואשת הייתה לי מחשבה מסוימת אתמול בצהריים שגרה לי לתחושה ממש רעה, וישנתי ורק היו לי אינסטינקטים של להתעורר , וכל פעם המחשבה הייתה בראש ונלחמתי להרדם כי הגוף שלי היה עייף. בהמשך היום היה בסדר ועכשיו הלילה התעוררתי בבהלה ממחשבה אחרת ועם תחושת חרדה ואני לא מצליחה לישון כי כל פעם החרדה רק מקפיצה אותי

שלום לך, נשמע שאת בעיקר פוחדת מהפחד עצמו (כלומר מתחושת החרדה), ומהמחשבות שגורמות לפחד. לדעתי טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) יוכל לעזור מאוד, וכדאי לך לברר מה את יכולה לעשות כדי להגיע לטיפול כזה. אני יכולה לכתוב לך באופן כללי לא להתייחס למחשבות ולחרדה, אבל כמובן שרצוי לקבל עזרה מקצועית בצורה מסודרת, מאחר שזה לא קל ליישום לבד. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית