איך נרגעים מהמחשבות..............

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2021 | 11:16 | מאת: מאיה

היי שרון, אני לאחרונה לאמצליחה להירגע ממחשבה טורדנית מסויימת הקשורה לעבר ומוצאת את עצמי בודקת וחוקרת כל הזמן דברים מהעבר שקשורים אליה ומחפשת אישורים כל הזמן מהפסיכולוגית שלי ומאנשים אחרים. הפסקתי עם האישורים ומחקתי את הדברים הספציפיים שבחנתי בלי סוף על מנת לא להמשיך עם זה. אני לא משתפת כבר את המחשבות ככ ומעדיפה שלא. שיתפתי הרבה את אמא שלי בלי סוף ואני באמת מרגישה שזה עשה רק נזק. אני כל הזמן במלחמות עם עצמי בראש על מנת לבטל את המחשבה הזאת ומרגישה שזה מעגל שלא נגמר רציתי את עצתך בנוגע לאיך לגרום לזה להפסיק להטריד אותי ולהעסיק אותי. מבחינת העבר- לא מדובר במשהו טראומתי כלל

היי מאיה, את צודקת, השיתוף שלך בעבר היה כפייתי ורק גרם נזק. טוב שהפסקת אותו, ומצוין שהפסקת גם עם האישורים. מומלץ מאוד לא להילחם עם עצמך בראש בקשר למחשבה הזו ולא לנסות לבטל אותה, גם זה טקס (מחשבתי). פשוט להניח למחשבה להיות. ככל שתילחמי בה, כך היא תשיב מלחמה ותציק לך יותר. אם תניחי לה, תתני לה סיכוי להניח לך. זה יקרה עם הזמן. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

09/01/2021 | 15:08 | מאת: מאיה

תודה רבה, אני פשוט שוקעת בחרדות מאוד קשות ומבלבלות ולא יודעת מה לעשות עם זה החרדות רק מחמירות

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית