אוסידי מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/01/2021 | 07:56 | מאת: טלי

ד"ר שרון שלום, אני סובלת מאוסידי קשה, ולוקחת פאקסט ולפעמים כדור הרגעה לחרדה. המחשבות הטורדניות בתקופה האחרונה הן סביב נושא התרופות, פחדים של מה אם אני לוקחת אותן בצורה לא מבוקרת, מה אם לוקחת הרבה, וזה גורם לפחדים מהפעולות שאני עושה, הימנעויות, ניסיון לפתור את הספקות במחשבה, הרהורים. אני מרגישה מיואשת, איך ניתן לפתור את הספק הזה? איך להתמודד עם הטקסים המחשבתיים? הרי אני יודעת מה אני נוטלת, ומקפידה לקרוא ולוודא אודה לתשובתך

היי טלי, אם את נוטלת את התרופות בצורה סדירה, כדאי להפסיק את העיסוק סביב זה, שאת ככל הנראה מבינה שהוא כפייתי. כלומר: לא לבדוק אם לקחת, לא לנסות לשחזר בראש, וכו'. את הספק לא ניתן לפתור, אפשר רק להשאיר אותו כמו שהוא, ואם לא מתעסקים בו - הוא בסופו של דבר הולך ודועך מעצמו (אבל צריך סבלנות). בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית