מחשבה טורדנית שבאה והולכת ........

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/01/2021 | 21:00 | מאת: ליהי

היי דר שרון, אני סובלת ממחשבה טורדנית נוראית. עברתי טיפולי פוריות , הצלחתי להיכנס להיריון בעזרת בהזרעה שהצליחה. בתחילת ההיריון היו לי מחשבות מזעזעות לגבי העובר, האם הזרע באמת של בעלי... אולי החליפו לי... אולי עשו טעות.... הרגשתי שאני מתחרפנת. המוח שלי זרק אותי למלא מקומות.. מלא סרטים... מלא דימיונות קשים. היום תודה לאל אני יותר רגועה בקשר לזה. יש חלקים ביום שאני מאושרת מההיריון, יודעת שהזרע של בעלי, שהכל בסדר, החרדות נרגעות. אבל יש את החלקים הנוראיים יותר ביום של מחשבות הזויות , פחדים.... מרגישה שהמפלצת הזו שיושבת לי בראש פתאום תוקפת , מדברת מדברת ומדברת עושה לי רע ובלאגן בראש והולכת. מנסה ליישם טכניקות שלמדתי ב cbt מנסה להתעלם מרעשי רקע, אומרת למחשבה ״שוב פעם את״ , ״לא נמאס לך לחפור״ , “צוחקת על עצמי״ נותנת למחשבה ללכת בדיוק כמו שבאה. האם אפשר להגיד שאני בדרך להחלמה מהמחשבות האלה? האם לדעתך זה יעבור? מה היית ממליצה לי לעשות? מה לחשוב? תודה ושוב תודה ליהי

היי ליהי, אני לא חושבת שזה נכון לתאר את התהליך כ"החלמה מהמחשבות", שכן אין שום דרך להבטיח לך שהמחשבות יפסיקו, וזו גם לא דרך חשיבה נכונה. ההחלמה האמיתית מתרחשת כאשר את לומדת לחיות עם המחשבות ולקבל את עצם קיומן, בלי לנסות לגרש אותן או לצפות שיילכו כבר. המוח אמור ללחשוב שהמחשבה הזו היא טריוויאלית, כלומר שיש לה את אותה חשיבות כמו לכל מחשבה אחרת שעוברת בראש. לא צריך לתת לה יחס מיוחד. ואני מקווה שזהו אכן הכיוון שאת הולכת בו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית