הפרעה טורדנית כפייתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

04/01/2021 | 22:01 | מאת: רעות

היי, סובלת מעל לשנה ממחשבות קיומיות ופחד שהמציאות לא אמיתית ומאחר שיש לי קווי אישיות אובססיביים הדבר הפך להפרעה ממושכת וכרונית. יש פחד מפני אובדן שליטה ומפני אובדנות ופחד שאני לא סומכת על עצמי. נמצאת בטיפול שיחתי שעוזר מעט אך החרדות מאוד קשות. היי התחלתי לפני מספר חודשים קצר סרוקסט תחילה במינון נמוך ואז הגעתי למינון המיקסמלי 60 מג לפני חודש עקב אבחנה של הפרעה כפייתית עקשנית. מרגישה שעוזר לי לעלות במשקל ומעט הקלה במחשבות אבל ממש מעט. כשאומרים שהתרופה מתחילה להשפיע לאחר 6-8 שבועות זו התקופה שבעצם הכדור מתחיל לעבוד והחרדות והאי שקט שאני חווה עכשיו זו ההחמרה שלפני השיפור? אציין שאני מטופלת בקלונקס שנה, תחילה הייתי על כדור וחצי ביום וירדתי לחצי כדור. אני מרגישה שמצד אחד הקלונקס עוזר לי לשינה אך גם גורם לי לאי שקט ולחרדות בזמנים מסויימים. אני כרגע סובלת מסיפטומים גופניים מאוד לא נעימים כמו דופק לב מהיר, האמת שהיפר ונטלציה כבר פחות יש לי, תחושת ניתוק, טשטוש מידי פעם, נימולים ותחושות מוזרות בראש ופחד לאבד אחיזה במציאות, פשוט חרדה שקשה לי להסביר. ברור שאתייעץ עם הרופאה אבל היא כרגע לא זמינה. אשמח פחות או יותר למענה כללי בגדול לגבי מה שתיארתי, למה מתכוונים שיש החמרה שלפני השיפור, האם אחרי 6-8 שבועות באמת מרגישים שיפור? יש מטופלים שדיווחו שהם פשוט יום אחד בהיר קמו בבוקר והרגישו טוב. האם קלונקס זה כדור שגורם לאובדנות לא עלינו? אני מניחה שהרופאה לקחה בחשבון שאיני אדם אובדני בבסיסי ולעולם לא היה ניסיון. כמו כן הגברתי את תדירות הפגישות עם הפסיכולוגית לפעמיים בשבוע והטיפול עוזר אך הסיפטומים מאוד לא נעימים.

היי רעות, קלונקס הוא כדור הרגעה ממשפחת הבנזודיאזפינים. כל פעולתו היא הרגעה של חרדה ושל הסימפטומים שלה בטווח הקצר, כלומר כמה שעות אחרי הנטילה. זוהי אינה תרופה לטיפול ב-OCD, אלא רק "פלסטר" להרגעה זמנית של חרדה מכל סוג. בטווח הארוך, התרופה הזו (ואחרות מסוגה) מאוד ממכרת, והסבילות אליה עולה, כלומר ההשפעה שלה פוחתת, ויש צורך בהעלאת המינון בכל פעם כדי להשיג את אותה ההשפעה. לכן, לא מומלץ ליטול את התרופה לתקופה ארוכה, שכן היא יוצרת תלות בה שרק מגבירה את החרדה. זה טוב שאת יורדת במינון, ומקווה שאת לקראת גמילה מהתרופה. לגבי הסרוקסט, ההשפעה של תרופות מהקבוצה הזו מתחילה בדרך כלל כ-3 שבועות לאחר התחלה של מינון מלא (לפחות כדור אחד שלם). יכול להיות שמה שאת חווה עכשיו לא קשור בתרופה, אין ממש דרך לדעת זאת. בכל מקרה, אני לא מכירה אנשים שקמו יום בהיר אחד וכל הסימפטומים שלהם נעלמו. לגבי הסימפטומים שתיארת, הם אופייניים לחרדה, ואין צורך לייחס להם חשיבות מיוחדת. הם לא מעידים על בעיה כלשהי בגוף, והדבר הטוב ביותר לעשות הוא ללמוד לחיות איתם ולא להתרגש מהם ולחכות שייעלמו, זה בדרך כלל רק מנציח את הבעיה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית