כמה שאלות.. אשמח לעזרה ומענה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/01/2021 | 22:31 | מאת: NOT_FOUND

היי, רציתי לשאול .. איך מבדילים בין הפרעת אישיות (גבולית או סכיזוטיפלית) עם "גלישות" פסיכוטיות, לבין הפרעה סכיזו אפקטיבית ? האם בן אדם יכול להיות מאובחן בהפרעת אישיות (גבולית, או סכיזוטיפלית) בעוד שיש לו חוג חברים רחב וזוגיות ארוכה והבעיה מתבטאת אצלו רק בתפקוד התעסוקתי והמקצועי? מה ההבדל ביו "גלישה פסיכוטית" בהפרעת אישיות לבין פסיכוזה בהפרעה סכיזו אפקטיבית ? מה יותר מאפיין "ניתוק חלקי" ולא מלא מהמציאות.. הפרעת אישיות או הפרעה סכיזו אפקטיבית ?

שלום לך, הפורום הזה עוסק בנושא הפרעה טורדנית-כפייתית (OCD), ולא הבנתי איך שאלותיך קשורות לנושא הפורום. מוזמן לשאול אותן בפורום פסיכיאטריה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית